Wehrlein visszatér

Pascal Wehrlein már kedden vezetni fogja Barcelonában a Sauber C36-ost. A német pilóta a múlt héten kihagyta az első tesztet, mert a Race of Champions-on balesetet szenvedett és megsérült a háta. A csapat megerősítette, hogy már rendbe jött, és képes autóba ülni. Már vasárnap sejthető volt, hogy így lesz, mert a pilóta az alábbi képet posztolta közösségi oldalán:

Keményen dolgozok, hogy hamarosan visszatérjek –  írta a kép mellé. A kemény munkára szüksége is lesz, mert az első teszthét tapasztalatai azt mutatják, hogy a 2017-es autókban sokkal nagyobb a pilóták terhelése, mint amit eddig megszoktak.

Wehrleint a múlt héten a Ferrari harmadik számú versenyzője Antonio Giovinazzi helyettesítette. Nem is rosszul, az olasz 1:22.401-es ideje, a 14. helyre volt elég, Marcus Ericssontól csak fél másodperccel maradt el, és ami a legfontosabb, a Williams-es Strollal ellentétben, ő nem törte össze az autót.

Giovinazzi annak ellenére nem utazik haza, hogy véget ér számára a munka, a biztonság kedvéért a pályán marad, hogy be tudjon ugrani ha esetleg az derülne ki, hogy Wehrlein mégsem bírj a terhelést.

1 Trackback / Pingback

  1. F1 – Újabb teszt – Újból Barcelona | Race1.hu

Comments are closed.