Itt a Ralikrossz-EB nevezési lista – 5 magyar versenyzővel

A világbajnoki nevezések után az FIA kiadta a hivatalos európa-bajnoki nevezési listát is. Nagy meglepetések magyar szempontból nincsenek, összesen öt magyar versenyző olvasható a listán.

A közel 600 lóerős összkerékhajtású autók Supercars kategóriájában a tavalyi ötödik helyezett Kiss Pál Tamás újra a Peugeot 208-assal indul. A hírek szerint jócskán került új fejlesztés az autóba, hamarosan részletesen is beszámolunk a Peugeot megújulásáról.


Ott van a listán a nagy rivális Kárai Tamás is, ismét az Audi A1-essel. Kárai tavaly 9. volt, a bajnokság pedig a hónap végén éppen Barcelonában kezdőik, ott, ahol tavaly a legjobb eredményét érte el.

A két Tamásnak nem lesz könnyű dolga, a 29 fős mezőnyben sokan Vb szintű technikával indulnak, és az is majd csak Barcelonában derül ki, kinek mennyi fejlesztést sikerült beépíteni az autóba. Lukács Kornél már nincs ott az Eb nevezési listán, ő a Fordot Kiára cserélte, és a Vb mezőnyben indul.

A Super 1600-as kategória élén az Európa-bajnok Szabó Krisztián áll. A váci pilóta nem lépett eggyel feljebb, marad a kétkerékhajtásúaknál, és a Volland Racing Skodájánál. Csatlakozik hozzá Marton Gergely is, őt is meggyőzte a németek profizmusa, amivel versenyről versenyre tökéletesen felkészítik a Skodát.

A harmadik magyar a Super 1600-ban Szíjj Zsolt, az ő neve mellett nem szerepel a megszokott Suzuki, igaz nekik még van idejük kiválasztani a versenyautót,  mert az S1600 szezonyitóját csak április 21-én rendezik Portugáliában. Náluk is van egy hiányzó, Luigi nincs ott az állandó nevezők listáján. Ott van viszont Ulrik Linnemann a Peugeot 208-assal, vele vívott nagy csatát a bajnoki címért tavaly Szabó Krisztián.

A teljes nevezési lista:
2017 Entry list - Permanent drivers in EuroRX (SuperCar, TouringCar & Super1600)