Bennani marad a Sebastien Loeb Racingnél

A Sebastien Loeb Racing néhány perccel ezelőtt megerősítette, hogy 2017-ben is náluk versenyez a marokkói Mehdi Bennani. Meglehetősen sokat vártak a bejelentéssel, hiszen a másik két versenyzőt John Filippit és Tom Chiltont már régebben megnevezték, de Bennani sorsa mindeddig bizonytalan volt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is az SLR-rel versenyezhetek.” – mondta a tavalyi privát bajnok. ” Fontos volt számomra a stabilitás, hogy folytassuk a megkezdett munkát, mert az elmúlt két évben sokat tanultunk együtt. Tudjuk, hogy versenyképes a Citroen C-Elysée, és a csapat is pontosan tudja, hogyan kell előcsalogatni az autóból a megfelelő teljesítményt. Idén még magabiztosabban szeretnék versenyezni, de meg kell várnunk az első futamot, hogy lássuk valójában hol vagyunk. Remélem a 2015-ös és 2016-os tapasztalatok segítségével jó eredményt fogunk elérni. “

Bennani a jövő heti monzai kollektív teszten vezeti majd az autót, de a franciák azt is elárulták, hogy Navarrában és Spanyolországban jól sikerültek az eddigi tesztek, és sokat léptek előre az autó beállításaival.

A WTCC nyitóversenyét épp Marokkóban tartják április 7. és 9. közt, így Bennani rögtön hazai pályán kezdi a szezont.

foto:SLR