Magyarok Horvátországban – 6. INA Kumrovec Rali

A hétvégén rendezték a 6. INA Kumrovec Ralit. A helyszínt adó városka Zágrábtól északra 60 km-re található, közvetlen a szlovén határ mellett. A kedvelt sprint raliversenyt, hagyományosan magyar párosok is felhasználják, amolyan évadnyitó versenynek. Kicsit tesztelni az új verdát, no meg magukat is.

Idén 7 magyar versenyzőpáros adta le a nevezését. A futam két pályán zajlott, amelyeket oda-vissza teljesítve 4 gyorsaságiként jelöltek ki a szervezők. Az egyik 11,67 km a másik 8,98 km volt, tehát így jött ki a 41,3 km össztáv. Kezdésnek volt egy rövidke szakasz, de annak ideje nem számított bele az értékelésbe.

Az 1-es rajtszámot a Kovács Antal – Istovics Gergő páros kapta. A prológon még látványosan autóztak a nézők szórakoztatására.

Nos a rajtszám nem hozott szerencsét a későbbiekben, mert az egyes gyorson már “elestek”. Jelentősen megrongálva a Ford Fiesta R5 versenyautót, így feladni kényszerültek a további küzdelmet. 

Ötödikként rajtolt a Hideg Krisztián – Kerék István páros. Krisztián folyamatosan javulva egy hatodik, kétszer ötödik és a végén negyedik időt autózva abszolútban is a negyedik helyre kormányozta a Mitsubishi EVO IX. R4-est. Ezzel a legjobb magyarok lettek. 

Közvetlen mögöttük ért célba a Puskádi János – Gódor Barnabás duó (7-es rajtszám) az új Skoda Fabia R5-sel. Ők is gyorsról gyorsra javítottak. Nyitottak egy nyolcadik idővel, aztán hetedik, hatodik, és végül az ötödik helyre volt elég a tempó.

A magyar “libasort” az abszolút hatodik helyezést elért Klausz Kristóf – Csányi Botond (12)  Peugeot 208 R2-es trió zárta. Ők ezzel egyben kategóriájuk győztesei lettek. 

Lochner János navigátorával Somogyi Tamással (37) a huszonegyedik helyet szerezték meg a kis Peugeot 106 S16-tal. Ez a kategóriában a hatodik legjobb teljesítmény volt. 

A Szilágyi János – Váradi Alexandra versenyzőpáros három negyedik, biztató szakaszidő után, az utolsót már nem teljesítették. Kiestek. És hasonlóan járt Várkonyi Szabolcs Makai Gergellyel, szintén három mért gyorsuk volt. Egyikőjüknek sem hozott szerencsét a Mitsubishi EVO IX-es…

A futamot az osztrák Mayr-Melnhof Niki – Welsersheimb Leopold páros nyerte Ford Fiesta R5-sel. 

Egy látványos összefoglaló a versenyről, magyar szereplőkkel is

6. INA Kumrovec Rali 2017 végeredmény

  1. Mayr-Melnhof – Welsersheimb (osztrák)      Ford Fieste R5         26:54,3 mp
  2. Turk – Kacin   (szerb)                                         Peugeot 208 T16      +  46,6 mp
  3. Sebalj – Golub (horvát)                                      Mitsubishi EVO IX. +1:25,1 mp
  4. Hideg – Kerék (magyar)                                    Mitsubishi EVO IX. +1:38,2 mp
  5. Puskádi – Gódor (magyar)                                Skoda Fabia R5        +2:43,3 mp
  6. Klausz – Csányi (magyar)                                  Peugeot 208 R2       +3:03,3 mp

      21. Locher – Somogyi (magyar)                            Peugeot 106 S16      +6:15,0 mp

fotók és időeredmények ewrc.com és Eurosol Racing Team