Itt a Ralikrossz-Vb nevezési listája

Az FIA ma közzétette a Ralikrossz – világbajnokság nevezési listáját, amelyen hat csapat és négy egyéni induló szerepel. 

Háromautós csapattal indul az Ekström istálló, a címvédő mellett Heikkinen és Nittis vezeti az Audikat, utóbbi pontjai nem számítanak az összesítésben. Hansenék is erősítettek, de családon belül jön az utánpótlás, Loeb és Timmy Hansen mellett az Európa-bajnok Kevin Hansen a harmadik Peugeot pilóta, de Nittishez hasonlóan ő sem gyűjt pontokat a csapatversenyben.

Petter Solberg márkát váltott, Citroen helyett már Volkswagennel versenyez, csapattársa a svéd Kristoffersson lesz. (a DS3 épp eladó.)

Ken Block nem váltott, hűséges maradt a Fordhoz, a másik Focust pedig idén is Andreas Bakkerud terelgeti.

A World RX Team Austria neve módosult, 2017-ben MJP Racing Team Austria néven indulnak. A Fiesták maradtak, de a versenyzők újak,  Kevin Erikson az Olsbergs csapattól érkezett, Timo Scheider pedig a DTM után választotta a ralikrosszt. Az már biztos, hogy Scheider kihagyja Lydden Hillt, ott a BTCC pilóta Andrew Jordan indul az autójával.

Max Pucher korábbi két pilótája, Tymerzianov és Baumanis pedig Manfred Stohl új csapatában a STRAD-ban folytatja, ők is a Fiestára szavaztak. Terveik szerint Pucher is elindul majd néhány futamon.

A négy egyéni induló közt ott van Niclas Grönholm, a kétszeres ralivilágbajnok Marcus Grönholm fia, ő egy M-Sport Fiestát terelget majd. Jean-Baptiste Dubourg tavalyi fejlesztésű Hansen féle Peugeot-val versenyez, kíváncsian várjuk mire jut vele, mert Kiss Pál Tamás is hasonló autóval indul az Eb-n.

Kristoffersson korábbi 2016-os Volkswagen Polóját a brit Guy Wilks vezeti majd a Loco World RX Team színeiben. 

A magyar induló pedig – ahogy már írtunk róla – Lukács Kornél, Csucsu Gigi Galli korábbi Kia Riójával indul majd a tervek szerint valamennyi futamon. Galli később csatlakozik a bajnoksághoz, egy új építésű Rióval.

A 2017-es Rallikrossz-vb mezőny:

 EKS Audi

 Mattias Ekstrom

 Toomas Heikkinen

 Reinis Nitiss

 Team Peugeot-Hansen Peugeot

 Sebastien Loeb

 Timmy Hansen

 Kevin Hansen

 PSRX Volkswagen Sweden Volkswagen Polo

 Petter Solberg

 Johan Kristoffersson

 Hoonigan Racing Division Ford Focus

 Ken Block

 Andreas Bakkerud

 MJP Racing Team Austria Ford Fiesta

 Timo Scheider

 Kevin Eriksson

 Team STARD Ford Fiesta

 Timur Timerzyanov

 Janis Baumanis

 DA Racing Peugeot  Jean-Baptiste Dubourg
 GRX Ford Fiesta  Niclas Grönholm
 Speedy Motorsport Kia Rio  Lukacs Kornel
 LOCO World RX Team Volkswagen Polo  Guy Wilks