Méhek Barcelonában – F1 második tesztnap, délelőtt

Hűvösebb és borúsabb időre ébredtek Barcelonában kedden, mint tegnap. A nálunk kellemesebb éghajlatú katalán városban ez mennyire befolyásolja a méhek életét ma, ezt próbálták a csapatok felmérni az első percekben. Szinte mindenki felszerelte a mobil kaptárokat,(nyitó képünkön Raikkönen szerkezetét állítják be…) és szigorúan a szabályokat betartva, minden pilóta bukósisakban hajtott a pályára. Ez jól látható a képeken, és az is, hogy a Williams nem könnyíti meg a méhek dolgát, akik akár zseblámpát is igénybe kell hogy vegyenek, merthogy matt fekete az ő kaptáruk, igaz sokkal ízlésesebb, és szerényebb, mint a többieké… 

Az is tisztán látszik, hogy a McLaren ebben a gyűjtésben sem jeleskedik, sportbírói segédlettel hajtottak pár állatkát feléjük, hogy eredményük egyáltalán értékelhető legyen. Bezzeg a Mercedes, akik ebben is mindenki előtt állnak. Nem elég, hogy tegnap Hamilton teszt közben élőben jelentkezett instagram oldalán, most “méhszem” optikával, “méhszemszögből” ( nem összetéveszteni mással…) közvetítették egyikük leszállását Hamilton kaptárára… A kép így kevésbé szabályos, de az élmény… Bő harminc perc után a gyűjtést abbahagyták és mint mindent a Forma 1-ben, ennek eredményét is szupertitkosan kezelik, így konkrétumokkal nem szolgálhatunk. 

Persze, mindez csak vicc volt, de hát van bőven ideje az embernek pár dolgon elmélkedni menet közben, annyira nem történik semmi érdekes egy ilyen teszten.