F1 második tesztnap, délután

Talán a délután legfontosabb eseménye az volt, hogy Bottas a Mercedesszel bevállalt és teljesített is egy komplett versenyszimulációt, kerékcserékkel együtt. Hibátlanul, megbízhatóan muzsikált az autó. Versenyzője ugyan vétett kisebb hibákat, elfékezéseket, de egyben volt minden. Összességében pedig 100 kört hajtott a kocsiba a mai napon. Ugyan eddig mindkét napra a terv az volt, hogy feleznek Hamiltonnal, de ez csak az időre volt igaz, a távra nem… 

Mint korábbi összefoglalónkban említettük Williams kénytelen volt kihagyni a délutánt az újonc Lance Stroll délelőtti kicsúszása miatt.

Saubernél mégiscsak hasznos munkát végzett Giovinazzi. Ugyan ahogy elindult, máris piros zászlós leállást produkált, de aztán a Ferraritól kölcsönkért pilóta 67 környi adattal látta el a svájci csapatot.

Végre a Renault is produkált valami érdemlegeset. Palmer összehozott 53 kört a francia csapatnak. A tempó nem volt nagy, de most nem melegedett a gép. 

A nap legjobbja egyértelműen Raikkönen volt a Ferrarival. Azon kívül, hogy 108 kör szárad a lelkén, még gyors is volt. A nap top ideje az övé 1, 20,960 másodperccel. Használt lágy gumikat és még a DRS-t is. 

Haas sem lehet elégedetlen, mert Magnussen igen jó munkát végzett. A dán 118 körrel a legszorgosabb pilóta volt ( ah, majdnem méhet írtam megint) , lehet azért, mert az alapító Gene Haas már a helyszínen szemlélte a csapat munkáját. Az időeredmény is remek volt, negyedik legjobb a napon. 

Red Bull sokáig csak zárt garázsajtók mögött dolgozott, de aztán 15.40 körül kiengedték Verstappent ismét körözgetni. A holland ennél komolyabban vette és végül a 89-ből egyik köre a harmadik helyre volt elég. 

McLaren harmadik motorját építette be a két nap alatt, és holnapra érkezik a negyedik Honda erőforrás. Vandoorne próbálkozott ma a kocsival, és sok örömét nem lelte benne. De most a csapattól az a 40 kör is nagy teljesítmény, amit összehoztak ma. 

Toro Rosso ma Kvjattal dolgozott. Fél ötkor jött ki a pályára és összesen 68 kört hozott össze a nap folyamán. 

Ocon a Force-India francia pilótája jól nyomta, amikor éppen a pályán volt. Ötödik ideje figyelemre méltó teljesítmény. 

Nagy jelentősége nincs az időeredményeknek, de alább összegezzük, ma a második napon, ki hogy teljesített Barcelonában. 

1. Räikkönen (finn, Ferrari) 1:20.960 
2. Hamilton (brit, Mercedes) 1:20.983 
3. Verstappen (holland, Red Bull-TAG Heuer) 
4. Magnussen (dán, Haas-Ferrari) 1:22.204 
5. Ocon (francia, Force India-Mercedes) 1:22.509
6. Kvjat (orosz, Toro Rosso-Renault) 1:22.956 
7. Bottas (finn, Mercedes) 1:22.986 
8. Palmer (brit, Renault) 1:24.139 
9. Giovinazzi (olasz, Sauber-Ferrari) 1:24.617 
10. Vandoorne (belga, McLaren-Honda) 1:25.600 
11. Stroll (kanadai, Williams-Mercedes) 1:26.040 (12) – csak délelőtt