Megkezdődött a Superbike világbajnokság

Pezseg a motoros élet Ausztráliában. Nemrég még a Moto GP mezőnye tesztelt a phillip islandi pályán, a mai napon, magyar idő szerint a kora reggeli órákban  a World SBK mezőnye pedig lefutotta a 2017-es szezon első versenyét. 

Kawasaki siker született, egy nagyon szoros befutót követően Jonathan Rea győzött. Mindössze 0,042 másodperccel előzte meg a Ducatival versenyző Chaz Daviest, tehát a világbajnoki címvédő, ha hajszálnyival is, de győzelemmel nyitotta a szezont. Bár még nagyon az elején vagyunk, de azt biztosan állíthatjuk, hogy Rea célja a klasszikus mesterhármas, azaz hogy 2015 és 2016 után ismét világbajnok legyen. Természetesen ahogy az elmúlt két évben, a Kawasaki most is igyekszik a legjobb motort biztosítani ehhez. 

Daviesnek nem volt szerencséje ezúttal sem. A tavalyi világbajnoki bronzérmes ugyan biztatóan kezdett most is, de ez inkább egy peches második hely. Az elmúlt szezonban, a második féléveben parádés teljesítményt nyújtó Davies, nyolc futamból hetet megnyert, tehát szezonvégi formáját átmentette. Ezt szeretné biztosan megismételni, nem pedig az év közben elszenvedett három bukását… 

Harmadikként a győztes csapattársa Tom Skykes ért célba. A tavalyi év ezüstérmese szívesen szorongatná csapattársát, és erre minden esélye meg is van, de ahhoz párszor le kéne győznie az idei szezonban. És nem úgy, mint tavaly Katarban, amikor már világbajnok csapattársa elengedte, hogy így biztosítsa az összetett második helyét. 

Egy rövid összeállítás a nyitófutamról: 

Az idei év nemcsak hármukról szól, legalábbis remélik mind a szurkolók és a vetélytársak, akik között idén is akad pár neves versenyző, de most az első futamon gyengén teljesítettek. Nicky Hayden tizenegyedik, Alex de Angelis tizennegyedik lett, míg Marco Melandri már a hetedik körben kiesett. 

Az év első futamának végeredménye:

  1. J. Rea                  Kawasaki                    22 kör
  2. C. Davies            Ducati                        +0,042  mp 
  3. T. Skykes            Kawasaki                   +1,050   mp 
  4. A. Lowes             Yamaha                     +1,082   mp 
  5. L. Camier           Agusta                        +3,002  mp 
  6. X. Forés              Ducati                        +3,320  mp 

Második futam vasárnap, magyar idő szerint reggel 5 órakor, élő közvetítés a Spíler tévén.