Újabb fricska a WTCC-nek – a Hyundai is a TCR-t választotta

A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy az új i30-as alapjain TCR szabályok szerint épít versenyautót, és ezzel megteszi az első lépést a pályaversenyzésben is. Az új autót már szeptember óta fejlesztik a Hyundai németországi motorsport bázisán, ott ahol a WRC autók is készülnek.

“Nagyon fontos lépés ez számunkra, ez az első projektünk a pályaversenyzésben.” – mondta Michel Nandant a Hyundai Motorsport első embere. “A TCR sorozat nagyon sikeres, és szerte a világon egyre több ilyen bajnokság indul. Az, hogy a Hyundai saját konstrukcióval képviselteti magát ezekben a sorozatokban, a WRC és az R5 projekttel együtt nagyon jó promóciós lehetőség a gyárnak.”

Marcello Lotti is örömmel üdvözölte a koreai márkát a sorozatban. Nem csoda, hiszen ezzel újra borsot tört a WTCC szervezőinek orra alá, hiszen a Hyundai ott is szerepelt a potenciális új gyártók listáján, de a koreaiak mégis a TCR mellett döntöttek. Az okok nyilvánvalóak, hiszen az új versenyautóval nemcsak egy bajnokságban, hanem a TCR International Series mellett a nemzeti és regionális sorozatokban is ott lehet a márka. Ráadásul a TCR autókat a csapatok megvásárolják, tehát egy ütőképes modellel akár nyereséges is lehet a vállalkozás.

A 2 literes turbós motorral és hatsebességes váltóval szerelt versenyautók tesztelését tavasszal kezdik, az első autók decemberben kerülhetnek a vevőkhöz.