A Hansen és az Ekström csapat is három autót indít a Vb-n

A rallycross népszerűségének növekedésével a verseny is egyre élesebb lesz a csapatok közt. A bajnoki címvédő Mathhias Ekström csapata 2017-ben már három Audi S1-essel indul harcba. A csapat névadója mellett továbbra is marad az istállónál a 2016-ban bajnoki hetedik helyezett Toomas Heikkinen, és melléjük leigazolták a lett Reinis Nittist. A 22 éves versenyző 2014-ben írta be magát a rallycross történelmébe, mikor az Olsberg Motorsport Fiestájával megnyerte a norvég versenyt, és ezzel minden idők legfiatalabb világbajnoki futamgyőztese lett.

Reinis Nittis

A Peugeot gyári csapatának tekinthető svéd Hansen Team is háromautós felállást jelentett be. A Sebastian Loeb és Timmy Hansen mellé csatlakozó harmadik pilóta neve nem meglepetés, a tavalyi Eb győztes Kevin Hansen vezeti majd a harmadik 208-ast. Pikáns csata lesz,mikor a Hansen testvérek egymással harcolnak majd a pályán, nem lesz könnyű dolga a 14-szeres Európa-bajnok édesapjuknak a csapatvezető Kenneth Hansennek.

Kevin Hansen

A Peugeot sokat fejlesztett az autón, és ennek a hírnek magyar vonatkozása is van, hiszen Kiss Pál Tamás autója is a svédek műhelyéből származik, így várhatóan KPT még jobb esélyekkel indulhat az Európa-bajnokságon.

A Rallycross szezonnyitót április első két napján tartják Barcelonában, a Circuit de Barcelona-Catalunyán.