Lesz Chevrolet a mezőnyben (?)

A WTCC-ben mostanában mindenki számol, az egyenlet végén pedig eredményként az jön ki, hogy hány autós lesz 2017-ben a TC1-es mezőny. A matematika példa jelenleg sokismeretlenes, a Lada gyanúsan csendes, ezért a Chevroletek indulása egyre fontosabb, nemcsak a szurkolóknak, hanem a sorozat szervezőinek is. 

A ROAL Motorsport twitter csatornáján mutatta meg Tom Coronel autóját, a kommentben pedig azt írták, hogy dolgoznak az autón, és próbálják előteremteni a WTCC induláshoz szükséges teljes költségvetést.

A jelek biztatóak, a képen látszik, hogy az ilyenkor szokásos teljes revíziót hajtják végre az autón, azaz a vázáig lecsupaszítják, és minden apró alkatrészt ellenőrizve, felújítva, vagy újra cserélve építenek vissza. A ROAL Motorsport csak a technikáért felel, a költségvetést Coronelnek kell előteremtenie, de a holland a hírek szerint még nem tudott megállapodni minden szponzorral.

Persze egy autó édeskevés lesz, a maradék hét pedig valahol a garázsok mélyén lapul. Egy-egy Cruze Hugo Valente, Gregoire Demoustier, John Filippi és Tom Chilton tulajdonában van, egy van a Campos Racingnél, kettő pedig a Münnich Motorsportnál. Ha a Ladák nem tudnak elindulni, akkor könnyen lehet, hogy csak 13 TC1-es autóból áll majd a mezőny. Afelől pedig nem sok kétségünk lehet, hogy a WTCC2 kategóriában induló TCN2-es autók küzdelmeiből nem sokat látunk majd a képernyőkön, ebben jó támpont lehet a tavalyi német futam, ahol az ETCC mezőnyel indultak együtt Michelisz Norbiék, de a kicsiket alig láttuk. 

A mezőny a mostani információk szerint így áll(hat) össze, vastag betűvel a már bejelentett indulók:

Norbert Michelisz – Honda Racing Team JAS – Honda
Tiago Monteiro – Honda Racing Team JAS – Honda 
Ryo Michigami – Honda Racing Team JAS – Honda
Tom Chilton – Sébastien Loeb Racing – Citroen
John Filippi – Sébastien Loeb Racing – Citroen
Robert Huff – Münnich Motorsport – Citroen
Aurélien Panis – Zengő Motorsport – Honda
Nagy Dániel/Ficza Ferenc  – Zengő Motorsport – Honda
Thed Björk – Polestar Cyan Racing – Volvo
Nicky Catsburg – Polestar Cyan Racing – Volvo
Néstor Girolami – Polestar Cyan Racing – Volvo
Mehdi Bennani – Sébastien Loeb Racing – Citroen
Tom Coronel – ROAL Motorsport – Chevrolet
Gabriele Tarquini – ??? – Lada 
??? – ??? – Lada
??? – ??? – Lada

Mehdi Bennani a Sebastian Loeb Racinges szerződése csaknem biztos, a marokkói közösségi oldala szerint javában készül a szezonra, és továbbra is a csapat pólóját viseli.