Ilyen lesz az idei Williams

A Williams máris megelőzte a többieket. Amíg a Forma-1-es istállók azzal próbálják magukat a hírek elejére katapultálni, hogy az autóbemutatóik időpontját közlik, motorindítós sejtelmes videókat tesznek közzé, vagy éppen részletfotókat közölnek a gyárból, a Williamsnél nem vacakoltak sokat, a twitter csatornájukon közzétették az idei autó – igaz csak számítógéppel rajzolt – fotóit.

Az új autót FW40 névre keresztelték, így átugrották a 39-es számot, ennek oka az, hogy a Frank Williams által alapított csapat 40. születésnapját ünneplik a kocsi nevével is. A fényezés nem változott az elmúlt években megszokotthoz képest, és meglepő módon nem változott az orrkúp sem. A szakma azt várta, hogy az új szabályok radikálisan új orrkúpokat hoznak, de úgy tűnik a Williams marad a régi megoldásnál, persze majd a teszteken meglátjuk, valóban így lesz e.

Nagyot változott viszont a hátsó szárny, amely a szabályváltozások miatt szélesebb és alacsonyabbra került, véglapjai pedig ugyanúgy hajlítottak, mint amit a Ferrari gumitesztekhez átalakított autóján láttunk. Teljesen új a légbeömlők kialakítása, és megjelent a motorborításon a hangsúlyos cápauszony, amely vélhetően más csapatoknál is meghatározó elem lesz. Összességében az utóbbi évek egyik legharmonikusabb külsejű autóját látjuk a képeken, így azok a téli rémhírek, miszerint idén meglepően csúnya autókat látunk majd a Foma-1-ben, egyenlőre rémhíreknek bizonyulnak.

A csapat azt is közöle, hogy az FW40-est két nappal a tesztek kezdete előtt, február 25-én mutatják be.