Ogier önkritikája

A francia négyszeres világbajnok a Svéd-rali után először beszélt őszintén arról, hogy miért „csak”  harmadik lett az északi havas versenyen. A jobb eredmény is elvárható lett volna a Ford gyári pilótájától, hisz a nyitó futamot ő nyerte Monte-Carloban, nem kevésbé nehéz körülmények között.

„Pályafutásom egyik legostobább hibáját követtem el, mindjárt az elején” – kezdte Ogier. „ A kettes gyorsasági kezdése után, alig hagytam el a rajtot, és az első kanyarban már hibáztam! A hófal megakasztott, megpördültem és még a motor is lefulladt. Ekkor tudtam, hogy a győzelmi esélyeim ezzel akár el is szállhatnak.”

Ogier hibája a rajt után:

„A hiba után összességében elégedett vagyok a hétvégémmel, beértem a harmadik helyre, ezért 15 pont jár és külön örültem a Power Stagen gyűjtött 4 pontomnak, ami nagyon fontos a világbajnokság szempontjából. Kicsit küzdök még az új autómmal, meg kell találnunk a beállításokat.”

Valóban küzdelem volt közte és a kocsi között, erre itt az újabb bizonyíték:

Ogier azonban megkapja a lehetőséget a javításra a csapattól, hisz vasárnap és hétfőn két napot Spanyolországban tesztel murván, a márciusi mexikói futamra való felkészülés jegyében.

Következő állomás a világbajnokságon:

Mexikó 2017. március 09. – 12.