A Ferrari idő előtt befejezi a tesztet

Sebastian Vettel Fioranóban a módosított 2015-ös autóval tesztelte a Pirelli esőgumijait, de kedden kora délután a 7-es kanyarban elvesztette uralmát a Ferrari fölött, és a pálya szélén lévő falnak csapódott.

Vettel ugyan megütötte a könyökét, de komolyan nem sérült meg. Az autó viszont olasz sajtóhírek szerint olyannyira megsérült, hogy tartalék alkatrészek hiányában nem tudták rendbe hozni, így sem Sebastian Vettel, sem az előzetes terv szerint ma tesztelő Antonio Giovinazzi nem hajthat pályára.

A baleset idején, mindössze 5 Celsius-fokot mértek Fioranóban, a baleset az egyik kivezető körön történt, így a vizes pályán a hideg gumikkal  alig volt tapadása az autónak. A sors fintora,  hogy a Pirelli az esős gumitesztekkel elsősorban éppen új fejlesztésű abroncsainak felmelegedési folyamatát próbálta felmérni és javítani, lesz még munkájuk…

A teszt idő előtti befejezése ellenére a Scuderia szerint azért tanultak valamit. „Ez egy szokványosnak mondható baleset volt, mesterségesen felvizezett pályán” – nyilatkozta a Ferrari szóvivője a GPUpdate-nek. „Délelőtt nagyjából negyven kört teljesítettünk a különböző esőgumikkal – már 2018-ra tesztelünk –, és hasznos adatokat gyűjtöttünk.”

Vettel a hírek szerint már haza is utazott Maranellóból. A Pirelli az elkövetkező hetekben az átmeneti autóval szintén rendelkező Mercedesszel és Red Bull-lal is tervez még esős gumiteszteket.

fotó: twitter