Az év legnagyobb versenyére indult Kiss Pál Tamás

40 ezer néző, egy fantasztikus pálya, és semmihez sem hasonlítható hangulat várja a hétvégén a rallycross szerelmeseit a svédországi Holjesben, a Vb hatodik fordulóján, amely egyben az Eb harmadik megmérettetése a Supercars kategóriában. Természetesen Kiss Pál Tamás is ott lesz az indulók között.

A kis svéd falu Holjes az egyetlen helyszín, ahová 1973 óta minden évben ellátogat a rallycross elitje. Kiss Pál Tamás is izgatottan várta a svéd futamot, egyrészt a legendás pálya miatt, másrészt azért, mert az autó is, és ő is, a szezon eddigi legjobb formájában utazott el északra.

„Igazi rallycross pálya holjesi, a szintkülönbségek, az ugratók, és a változó felületek teszik nagy kihívássá. Talán csak a joker szakasz nem rejteget nagy kihívásokat, ezt csak le kell tudni, de persze a stratégiailag legjobb pillanatban. A hétvégi nyirádi Ob futam nagyon jó felkészülés volt, rengeteget tudtam tanulni. Megint szimulátoroztam is, megérkezett az új Playseat-em, így ezt a fajta felkészülést is magasabb szintre tudtam emelni. Szerencsére az autó is tökéletes, erős az új motor, a futóműbeállítások terén pedig, versenyről versenyre fejlődünk.” –mondta az elutazás előtt Kiss Pál Tamás.
KPT EB3 02
Az Eb értékelést a belga és a norvég futamon is győztes Kevin Hansen vezeti 57 ponttal. Kiss Pál Tamás 37 ponttal a negyedik, egy jó eredménnyel a bajnokságban is elérhető a harmadik hely. A norvégiai siker után az elsődleges cél a svédországi versenyen is az, hogy kiegyensúlyozott kvalifikációs futamok után, az elődöntőbe kerüljön a Speedbox Racing Team csapata, majd ott továbbjutó helyen végezve, a döntőben harcolhasson Tomi a dobogós helyekért.

„Próbálok azzal az alázattal versenyezni, amivel Norvégiában is a versenyautóba ültem. Tisztelem a pályát és az ellenfeleket, és izgatottan várom milyen lesz a szakértő svéd közönség előtt versenyezni. Egészen biztos, hogy óriási lesz a hangulat, láttam a tavalyi felvételeket, és a pilótatársak is sokat meséltek már róla, hogy Holjes mennyire különleges élmény.” – mondta izgatottan a miskolci pilóta.

KPT EB3 03