Új versenyzővel indul a Volvo Vila Realban

Robert Dahlgren váltja Fredrik Ekblomot a portugál versenyen.

Nem meglepetés a Volvo döntése, hiszen kezdettől fogva úgy tervezték a 2016-os szezont, hogy ez egy olyan év, amikor felkészülnek a 2017-es, háromautós szereplésre. A váltás inkább azért furcsa, mert a bajnokságban jelenleg Ekblom 35 ponttal a 12., mígy a csapattárs Björk 27 ponttal a 13. helyen áll. Sokunknak azonban továbbra is Björk jut eszébe először, ha a Volvo-WTCC párosítást halljuk.

Robert Dahlgren 12 éve vezet a svédeknél, és 2011-ben már itt volt a WTCC mezőnyben, az S200-res C30-assal. Az már megmutatták, hogy Dahlgren is, és a C30-as is gyors autó, volt néhány szép eredményük. Oscherslebenben Dahlgren második lett az időmérőn, és az első futamon a szezonban legjobb eredményét érte el, negyedik lett. A szezont a 11. helyen zárta 72 ponttal, Michelisz Norbi 2011-ben 9. volt, 88 pontot szerzett.

“Örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, persze csodálatos érzés, főként azért, mert a kezdetektől fogva részese vagyok a programnak. A 2011-es első szezonban is ott voltam, és azóta is részt veszek az autó fejlesztésében” – mondta a döntést követően Dahlgren.

Ekblom sem búcsúzik végleg, minden bizonnyal jövőre a harmadik autó volánjánál látjuk majd. Addig is azt a fejlesztőmunkát végzi majd, amelyik  párhuzamosan zajlik a versenyzéssel, és amelyikben eddig Dahlgren dolgozott.

“Legfontosabb célunk idén, hogy két autóval és három pilótával felkészüljünk a 2017-es szezonra.” – magyarázta a döntést a Polestar vezetője Alexander Murdzevski Schedvin. ” Ennek a tervnek a része, hogy Robert váltja Fredriket, és csatlakozik Thed mellé a pályán zajló feladatokban. Mondanom sem kell, hogy eddig a programunk és a hérom pilóta teljesítménye is várakozáson felüli, többször a legjobb ötben voltunk.”

Thed Björk örült volt csapattársa érkezésének, de azt is hozzátette, hogy Ekblommal sem szakad meg a paddockban közismert jó kapcsolata. Ezt egyébként a hungaroringi Volvo sajtótájékoztatón is láttuk, remek volt az összhang a két versenyző közt. Igaz az a mondat is elhangzott Schedvintől, hogy Michelisz Norbi nagyon jól mutatnak kékben….

Dahlgren nem csak a WTCC-ben versenyez, az STCC-s szezonját sem szakítja félbe, bár az még a jövő zenéje, hogy a Japán és a Kínai versenyen melyik pilóta vezet majd, mert ez a két hétvége ütközik az STCC programmal.