Neuville az élen Korzikán, Tanak defekt miatt veszített sokat

Thierry Neuville vezeti a Korzika Ralit, miután a szombati utolsó gyorsaságin megelőzte Elfyn Evanst. Ott Tanak a kilences gyorson átvette ugyan a vezetést, de a 11. szakaszon defektet kapott és két percet veszített, így hatodikként fejezte be a második versenynapot.

A Toyota mumusa lett a 11-es gyors, nemcsak Tanak, hanem Latvala is kerékcserével teljesítette a 15 kilométeres gyorsaságit. A különbség annyi volt, hogy Latvala egy levágás miatt kapott defektet, és elismerte, hogy az ő hibája volt, Tanak csak annyit mondott, hogy nagyon furcsa helyen szerezte a defektet.

Elfyn Evans is értetlenkedve fejezte be a szombatot. Kellemes 11 másodperces előnnyel vezetett, aztán az utolsó gyorson kapott 16-ot Neuvilletől, és máris ugrott az elsőség. A röpke 47 kilométeres szakasz nagyon trükkös volt, mert míg az első körben 7.5 másodperc volt az első öt autó között, másodjára már Neuville és Ogier alaposan elpáholta a többieket. Hiába, a rutin, meg az évek… A vége az lett, hogy a belga 4.5 másodperccel vezeti a Korzika Ralit.

Ogier is nagyot ment a végén, mert úgy kapott 3.5 másodpercet az utolsó szakaszon Neuvilletől, hogy a Citroenben rapszodikusan működött az ALS, így előfordult, hogy a hirtelen érkező erő miatt majdnem leesett az útról.

Dani Sordo a Toyoták drámája után már a harmadik volt, de az ominózus hosszú Castagniccia gyorson ő is kapott bőven, így negyedik helyen fejezte be a napot. Persze nagy szemeket meresztett az idők láttán, hiszen reggel még ő nyerte ezt a gyorsaságit.

Teemu Suninennek átlagos napja volt, kicsit küszködött az elején, de a legfontosabb, hogy karcmentes az autó, és ott van az ötödik helyen. Ha a vasárnapi két gyorson sem csinál butaságot, akkor elégedett lehet. A hetedik helyen Esapekka Lappi, a nyolcadikon Sebastien Loeb áll, mindketten az autóval küzdöttek szinte egész nap. Loeb megforgott délelőtt, majd délutánra állítottak az autón, de a Hyundai szinte vezethetetlenül alulkormányzott lett. Kris Meeke és Jari-Matti Latvala a kilencedik és tizedik helyen gyakorlatilag tesztel, várják a lepattanót, és spórolnak a power stage-re.

A WRC2-ben is a nap végére maradt a dráma, a tegnap még vezető Camilli Volkswagenje kigyulladt.

1Thierry Neuville, N.GilsoulHyundai2h56m50.0s
2Elfyn Evans, S.MartinFord4.5s
3Sebastien Ogier, J.IngrassiaCitroen44.8s
4Dani Sordo, C.del BarrioHyundai49.9s
5Teemu Suninen, M.SalminenFord1m32.1s
6Ott Tanak, M.JarveojaToyota1m54.5s
7Esapekka Lappi, J.FermCitroen1m59.3s
8Sebastien Loeb, D.ElenaHyundai3m21.4s
9Kris Meeke, S.MarshallToyota3m55.9s
10Jari-Matti Latvala, M.AnttilaToyota6m35.4s

foto: Hyundai Motorsport, TGR, M-Sport, Citroen Media