Megrohamozták a WRC2-es autók a Korzika Ralit – nevezési lista

A Mexikóban látott négy WRC2-es és egyetlen WRC2 Pro kategóriában nevezett autó után üdítő, hogy a Korzika Rali nevezési listáján 16 WRC2-es autó szerepel. A Pro kategória viszont továbbra sem népszerű, itt csak két induló lesz.

Kalle Rovanpera és Lukasz Piazianek majd szépen megvívnak egymással a kategóriagyőzelemért, és ez a csata egyben Ford és Skoda párviadal is lesz Korzikán. A WRC2-ben viszont öldöklő küzdelem várható. A márkák tekintetében a Volkswagen, a Citroen, a Ford, a Skoda és a Hyundai is képviselteti magát, a pilóták közül pedig nehéz választani, hogy kit soroljunk az esélyesek közé. Ott lesz Veiby, aki a Svéd Rali után itt megmutathatja, hogy gyökeresen eltérő körülmények között is gyors a Volkswagennel. Yoann Bonatonak nem kell ennyi alkalmazkodni, a Monte Carloban gyűjtött tapasztalatoknak itt is jó hasznát veszi majd. Gryazin második WRC versenyét futja majd idén, Kajetanowicz viszont először ül majd a Poloba. A Toyota üdvöskéjének Takamoto Katsutának bizonyítania kell majd, de a svédországi balesetet talán feledtette, hogy azóta Finnországban versenyezhetett a Yaris WRC-vel. Eric Camilli is először versenyez ebben az évben, de érdemes lesz figyelni Tempestini teljesítményét is.

A nagyok közt az egyetlen érdekesség, hogy a Hyundai ahogy korábban bejelentette Dani Sordót nevezte Korzikára, Sebastien Loebbel együtt kell helyreállítani a csapat Mexikóban megtépázott önbizalmát.

A Korzika Ralit március utolsó hétvégéjén rendezik, 14 gyorsaságin 347 kilométer vár a mezőnyre. A versenytáv nagyját pénteken és szombaton teljesítik majd, vasárnapra csak két gyorsasági marad.

A Korzika Rali nevezési listája (a listára kattintva lehet lapozni):

Liste-Officielle-des-Engagés-Approuvée-par-la-FIA-2019-03-02-CORSICA-linea-Tour-de-Corse-2019