Gabriele Tarquini lesz Michelisz Norbi csapattársa

A BRC Racing bemutatta az idei csapatfelállását és az autók új fényezését. Némi meglepetésre a két rutinos versenyzőt Michelisz Norbit és Gabriele Tarquinit sorolták egy csapatba, a két “újonc” Agusto Farfus és Nick Catsburg alkotják a másik csapatot.

A szabályok és a szponzorációs háttér miatt kellett két külön csapat, így Norbiék ebben az évben a BRC Hyundai N Squadra Corse istállóban versenyeznek, Farfusék pedig a BRC Hyundai N Lukoil Racing Team névvel lépnek pályára. A lényegi különbség a szponzor nevében van, az orosz olajvállalat megjelenése így nem ütközik Norbi személyes OMV szponzorációjával. További fontos változás, hogy a Lukoil kötödésű páros csapatmenedzsere is orosz lesz, náluk a korábban a Lada Sport Rosneft csapatmenedzsereként ismert Max Maximanko irányítja a munkát.
Az autókat a BRC Racing üzemelteti, és a Hyundai Motorsport főnöke Andrea Adamo elmondta, hogy mind a négy pilótájukat esélyesnek tartják a bajnoki címre.

A csapat már túl van egy nagyon komoly tesztprogramon, többek között a szezonzáró helyszínén Sepangban is gyakoroltak, hogy az utolsó futamon se érje őket meglepetés. A felkészülésnek azonban még nincs vége, a marokkói szezonnyitóig még Barcelonában tesztelnek a jövő héten a WTCR közös tesztjén, és ott már a most bemutatott dekorral láthatjuk az autókat.