A BMW bejelentett öt DTM versenyzőt 2019-re

Öt versenyzőjét megtartja a BMW 2019-ben a DTM-ben, a hatodik pilótát, és a privát csapatot később nevezik meg a bajorok.

A kétszeres bajnok Marco Wittmann és Timo Glock lesznek a gyári csapat elsőszámú pilótái, mindketten hetedik szezonjukat töltik majd a sorozatban. A rangidős azonban Bruno Spengler lesz, a kanadai 2019-ben már a 15. évet versenyzi végig a bajnokságban, és a BMW 2012-es visszatérésekor ő szerezte meg a bajnoki címet a márkának.

A rutinos pilóták mellett két idei újoncot is megtart a csapat. Philipp Eng és Joel Eriksson nem alkotott ugyan kiemelkedőt, de Eriksson győzelme Misanóban és Eng pole pozíciója a Lausitzringen elég volt ahhoz, hogy folytathassák.

A Farfus távozása után üresen maradó hatodik autóra a jerezi fiatal versenyzők tesztjén résztvevőknek van a legnagyobb esélye. Nicky Catsburg Mikkel Jensen, Nick Yelloly és Sheldon van der Linde kapott meghívást az eseményre, de Catsburg esélyeit csökkenti, hogy közben megállapodott a Hyundai Motorsporttal a WTCR részvételről, valamint a BMW WEC programjában is részt vesz Farfussal, Da Costával és Tomczykkal. 

A BMW az Audihoz hasonlóan két privát autót indít majd, de az azokat üzemeltető csapatot, valamint a versenyzőket még nem nevezték meg.

foto: BMW Motorsport