Változatos hétvégén van túl Kiss Norbi

Utolsó előtti állomásán, Le Mans-ban versenyzett a kamion Európa-bajnokság mezőnye. A Tankpool24 csapat Mercedes kamionját kormányzó kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert az első versenynapon dobogóra állhatott a legendás helyszínen. Vasárnap azonban csak az egyik futamon sikerült a pontszerzés Norbinak, mert technikai hibák hátráltatták. 

A szokásos menetrend szerint warm up-pal kezdődött, időmérővel és két versennyel folytatódott a szombati program Franciaországban. A hétvége nem indult jól a magyar pilótának, egy kisebb technikai probléma – a kormányszervó pumpa meghibásodása – miatt ugyanis kénytelen volt kihagyni a melegítést. A német csapat gyorsan megjavította a versenykamiont, így az időmérőre már kigurulhatott a Mercedes.

Gyorsak voltunk, negyedik lettem az időmérőn, kettő és fél tizedre voltam a pole-tól. Le Mans mindig nagyon szoros, összerázódik a mezőny, nagy a verseny, ezt a minimális különbség is mutatja. Az első futamon a régi csapattársam rajtolt mellőlem, sikerült megelőzni, harmadik lettem, jókor jött most ez a dobogó, örülök neki. A fordított rajtrácsos versenyen már kevésbé jött ki jól a lépés, a hatodik helyről indulva a rajt utáni tülekedésben visszacsúsztam a hetedikre, ott is maradtam, a leintésig már nem sikerült támadni” – foglalta össze a szombati eseményeket Kiss Norbert.

A, vasárnapi időmérőjén az ötödik időt autózta Norbi, amit a hétvége harmadik versenyén negyedik helyre tudott váltani. “Kalandos volt a verseny, sok volt a csata, nehéz volt támadó pozícióba kerülnöm, de végül nagy nehezen előrébb tudtam lépni egyet, így negyedik helyen értem célba” – összegzett a szombathelyi pilóta.

A záró, negyedik versenyen már nem alakultak ilyen jól a dolgok, előbb egy ütközésből eredő defekt, majd műszaki hiba hiúsította meg a  pontszerzést. “A fordított rajtrácsos versenyen minden balszerencsésen jött ki. A rajtnál Sascha Lenz mögöttem jött, sokkal jobbat rajtolt, nekiment az autó bal hátuljának, a hátsó külsőm defektet is kapott. Onnantól kezdve elvesztettem a tapadást, nem tudtam tartani a tempót, folyamatosan kiment az autó hátulja. Az utolsó körökben a kormányművel is hiba volt. Sok pontot veszítettünk, de még mindig elérhető távolságban látom az összetettbeli harmadik helyet” – értékelte az utolsó előtti fordulót Kiss Norbert.

A kamion Európa-bajnokság 2018-as szezonjának záró fordulóját jövő hétvégén, október 6-7-én a spanyolországi Jaramában rendezik.