Neuville és Gilsoul még három évig a Hyundainál marad

A törökországi világbajnoki futamon egy kérdőjellel kevesebb marad a Hyundainál: Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul 2021 végéig aláírt a koreai márkához.

Boldog vagyok, hogy újabb három évre aláírhattam a Hyundai Motorsporthoz. Sokat fejlődtünk az előző évek során, és mindig is az volt a célom, hogy a karrieremet ezzel a csapattal közösen építsem tovább. Fantasztikus az itteni családias légkör, és nagyon jó a kapcsolatunk a csapattársainkkal. Nicolassal együtt, akinek kulcsfontosságú szerepe van a sikereinkben, most csak erre a szezonra koncentrálunk, hogy megszerezzük a bajnoki címeket” – mondta Neuville, aki 23 pontos előnnyel vezet Ogier előtt, négy futammal a szezon vége előtt. A márkák bajnokságában is a Hyundai áll az élen, az előnyük 13 pont a Toyota előtt.

“Örülünk az újabb három közös évnek Thierryvel és Nicolasszal. Mindketten nagyon fontos elemei voltak annak, hogy erre a szintre jutott a Hyundai WRC programja az elmúlt öt évben. Fantasztikus nagykövetei ők a márkának, és nagyra értékeljük a munkájukat csapaton belül és kívül egyaránt.” – mondta el az ilyenkor kötelezőket a csapatvezető Michel Nandant, és azt is hozzátette, hogy a mostani bejelentéssel még jobban koncentrálhatnak a címek megszerzésére, hiszen a következő évekre is tisztábban látnak már.

Neuville nevét 2011-ben a mecseki IRC futamon ismerte meg a magyar közönség, amikor a belga második lett a versenyen. A következő évben már a Citroen DS3 WRC-vel versenyzett a világbajnokságon, de a dobogóra csak 2013-ban tudott felállni, ám akkor már Ford Fiestával. 2014-ben szerződött a Hyundaihoz, és ekkor szerezte az eddigi kilencből az első győzelmét a csapat számára hazai pályának számító Német Ralin. A fejlődés töretlen volt, a rákövetkező két évben már a második helyen végzett az év végi értékelésben, idén pedig négy versennyel a szezon vége előtt vezeti a bajnokságot.