Dupla dobogóval folytatta a szezont Kiss Norbi

Kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk kétszer is dobogóra állt Csehországban. Második, harmadik, negyedik és ötödik helyet is szerzett Norbi a továbbfejlesztett kamionnal Norbi, de a győzelem sajnos nem jött össze. A bajnokságban továbbra is harmadik a Tankpool24 magyar pilótája, előnye 24 pont a negyedik Albacete és az ötödik Lenz előtt, viszont a hétvégén parádézó Adam Lacko már 27 pontos előnnyel második a tabellán.
 
Kiss Norbinak jól indult a cseh hétvége, hiszen a szombati időmérőn megszerezte a második helyet, de utána meg is büntették, így csak az ötödik helyről rajtolhatott az első futamon.

“Hiába sikerült jól az időmérő a felszáradó aszfalton, négyen is három rajthelyes büntetést kaptunk, úgyhogy visszasoroltak az ötödik helyre. A versenyen a nagy eső miatt párásodott a szélvédő, emiatt nem tudtam elég magabiztosan menni, nem akartam felesleges kockázatba belemenni, így óvatos versenyzéssel ötödik helyen értem célba. A fordított rajtrácsos második futamon a negyedik helyről rajtoltam, hamar feljöttem a második helyre, de Adam Lacko nagyon jól ismeri a pályát, megelőzött, így harmadik lettem, ami a bajnokság szempontjából fontos pontokat jelent. Sajnos azonban az összetettben előttem álló Adam Lacko mindkét versenyt megnyerte, és nagy előnyt szerzett” – mondta Norbi az első napról, és azt is hozzátette, hogy a pénteki napon még küzdöttek a motorral, hiszen ez volt a fejlesztések első éles próbája: “Kezdjük megtalálni a megfelelő beállításokat, látszik, hogy javul, van benne potenciál. Bízom benne, hogy ha ezen a hétvégén nem is, de a későbbi versenyeken még jobban tudunk menni.”

Az esős idő vasárnap is folytatódott Mostban, a második időmérőt is nedves aszfalton futotta a mezőny. “A harmadik helyet szereztem meg a kvalifikáción, a rajtnál az előttem lévő Adam Lacko és Jochen Hahn harcolt, korán fékeztek, emiatt engem is megelőztek, így elveszítettem a harmadik helyemet és negyedikként értem célba. A fordított rajtrácsos utolsó versenyen az ötödik helyről indulhattam, a rajtnál előttem ütköztek, így tudtam előzni. A hármas kanyarban leszorítottak a pályáról, de vissza tudtam jönni, megtartottam a harmadik helyet, és még egyet előrelépve a második helyen hoztam be a kamiont” – összegezte a két futam eseményeit Norbi.

A kamion Európa-bajnokság szeptember 15-16-án a belgiumi Zolderben folytatódik, addig a csapat gőzerővel dolgozik azon, hogy a cseh tapasztalatok fényében tovább finomítson a beállításokon, és megpróbálják előcsalogatni azt a pluszt, ami már ott rejtőzik a továbbfejlesztett motorban. 

foto: TIKAphoto – Bóta Márta