Kiss Norbi fejlesztett kamionnal folytatja az Európa-bajnokságot

Bő másfél hónapos pihenő után a csehországi Mostban folytatódik a kamion Európa-bajnokság 2018-as szezonja. A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert összetettben a harmadik helyről várja a folytatást a Tankpool24 Mercedes kamionjával, amin a nyári szünet alatt jelentős fejlesztést hajtottak végre a csapat és a gyár szakemberei.

Norbinak a szezon első felét lezáró szlovákiai hétvégén sikerült megszereznie első idei futamgyőzelmét, így a lehető legjobbkor zárkózott fel az élen álló kettőshöz. A legfontosabb azonban, hogy komoly előrelépés történt a motorfejlesztés terén, az első tesztek eredményei pedig mindenképp biztatók a szezon második felére nézve. 

“Egy újfajta turbóval erősítettük a kamiont, ami nagyon jó lehetőséget ad a motor vezérlésével kapcsolatban, és a számok azt mutatják, hogy tényleg jobban is gyorsul, erősebb lett az autó. Augusztusban a wörth-i kamiongyár tesztpályáján ki is próbáltuk, élesben viszont csak ezen a hétvégén, Csehországban teszteljük majd. A Mercedes gyár német mérnökei fejlesztették a 160 km/órás limitert is, ettől is jobb időket remélek.” – mondta Norbi, és a race1.hu-nak azt is elárulta, hogy a motorfejlesztésből még mindig tudnak további tizedeket gyűjteni, mert a gyárban tartott “titkos” teszten, ahol még a mobilok kameráját is le kellett ragasztani, nem fejezték be a programozást, így van még tartalék a kamionban. A limiterrel kapcsolatos változtatásoknak köszönhetően pedig 1-2 tizedes javulást vár Kiss Norbi.

További újdonság, hogy a csehországi Mostban Kiss Norbert kamionját nemzeti színűre festett visszapillantó tükörről lehet majd még könnyebben felismerni. “Ez nem igazán a mi pályánk, az elmúlt években itt futottuk a legrosszabb versenyeinket. Mégis azt gondolom, hogy ha második, harmadik, negyedik helyen végeznénk, az mindenképp biztató lenne, mert ez alapján a számunkra ideális pályákon jó eséllyel remélhetünk futamgyőzelmet. Ha pedig Mostban mégis nyernénk, akkor bajnok leszek év végén” – foglalta össze várakozásait a szombathelyi versenyző, de persze a kérdés örök: vajon mennyit fejlesztettek a többiek a nyári szünetben?

A kamion Európa-bajnokság csehországi hétvégéjének programja:

Péntek:
Szabadedzések

Szombat:

09.40     warm up
11.15    első időmérő
14.40    első verseny
17.15    második verseny

Vasárnap

09.00    warm up
10.30    második időmérő
13.35    harmadik verseny
16.45    negyedik verseny