Kezdődik a ráadás, ők tesztelnek ma a Hungaroringen

A Forma-1 Magyar Nagydíj után nem készülhettek el a klasszikus pakolós képek a pályán, hiszen a mezőny nagy része még itt maradt egy kétnapos szezonközi tesztre. A Haas nem látta értelmét a gyakorlásnak, ráadásul az erre a célra kiszemelt pilótájuk, Santino Ferrucci is komoly botrányba keveredett, így csak kilenc csapat kezdi meg a gyakorlást.

A főszerep javarészt a fiatal tesztversenyzőké lesz, a szabályok miatt a versenyzők nem is léphetnek pályára, ők már Barcelonában elhasználták a kétnapos lehetőségüket. Sok értelme sincs a tesztnek, inkább a fejlesztési irányokat próbálgatják a csapatok, de a Magyar Nagydíj alatt ők is világossá tették, hogy legszívesebben összepakolnának és elmennének nyaralni. Az biztos, hogy a Force India és a Williams kipróbálja a jövő évre tervezett új első szárnyát.

A munka a megszokott menetben zajlik majd a Hungaroringen is, 9 órától 18 óráig folyik majd a gyakorlás, 13 órától pedig egyórás ebédszünetet tart a mezőny. Kérdés, hogy a kánikulát mennyire bírják majd, mert már a hétvégén is a garázsok lehűtése volt az egyik legnagyobb kihívás.

A keddi tesztnap résztvevői:

Mercedes: George Russel
Ferrari: Antonio Giovinazzi
Red Bull: Daniel Ricciardo
Force India: Nicholas Latifi
Williams: Oliver Rowland
Renault: Nico Hülkenberg
Toro Rosso: Brendon Hartley
McLaren: Lando Norris
Sauber: Marcus Ericcson