Ryan Smith már nem az Oxxo versenyzője

Új pilótával folytatja az EB szereplést OXXO Hungary Truck Racing Team, akik csak annyit árultak el, hogy Ryan Smith-szel elválnak útjaik, ám az új versenyző nevét még nem árulták el.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team azért döntött szezon közben új pilóta szerződtetése mellett, mert az eddigi futamok alatt egyértelműen kiderült, hogy eddigi versenyzőjükkel, Ryan-nel nem egyeztek az EB versenyzéssel kapcsolatos elképzelések, míg a csapat számára elsődleges cél, hogy a sportág legmagasabb szintű és minőségű szériájában versenyezzen, a brit versenyző azonban kizárólag az angol bajnokságra fókuszálva képzeli el a jövőjét.

“Minden megmérettetés fontos, így a nemzeti bajnokságok is. Nem kizárt, hogy a csapat a jövőben fog is versenyezni ilyen sorozatban. Az OXXO Hungary Truck Racing Teamnek azonban a kezdetek óta az az elsődleges célja, hogy a sportág legmagasabb szintű sorozatában bizonyítson és képviselje a hazánkat. Számunkra az EB szereplés jelent igazi kihívást, ezért olyan versenyzővel fogjuk folytatni, akit hozzánk hasonlóan ugyanaz vezérel: minél jobb eredmény elérése az EB-n” – mondta Sárosi Brúnó csapatfőnök, aki hozzátette:
“Ryan az OXXO történelem része marad, szép sikereket éltünk át együtt: a csapat tagjaként kétszeres angol-bajnoki címet ért el és hamarosan a harmadik is elérhető közelségbe kerül, emellett pedig helyt állt az európai-bajnoki sorozatban is. Sok sikert kívánunk neki a jövőben.”

 
Nem véletlen tehát, hogy az OXXO kamionja nem volt ott a szlovákiai versenyhétvégén, felfoghatjuk ezt akár a pilótaváltás előszeleként is, bár a csapat kommunikációjában Ryan Smith egészségügyi problémáira hivatkoztak. 
 
Smith kétségtelenül színes egyénisége volt a bajnokságnak, ugyanakkor megosztó személyiség. Versenyzési stílusa sokszor elfogadhatatlan volt, a hazai hétvégén a csapatfőnök többször is célzott rá, hogy nehezen kezelhető a pilótájuk. Ugyanakkor az sem titok, hogy a paddockbeli pletykák szerint Smith komoly részét fedezte a csapat költségvetésének, így nem csak új pilótát kell találniuk, hanem a kieső bevételt is pótolni kell majd, ami a Kamion-Eb mezőnyében nem egyszerű feladat. Ráadásul a hírek szerint Jázmin is a versenyző tulajdona, még most is él az a hirdetés, amiben tavaly ősszel el akarta adni a kamiont.
 
A hétvégén újabb fordulót rendeznek a brit-bajnokságban, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy Ryan Smith milyen kamionnal indul majd, mert információink szerint a versenykamion Smithnél van Angliában, akinek amúgy is kockázatos lenne kihagyni a fordulót, hiszen 27 pontos előnnyel az élen áll a sorozatban.
 
foto: Oxxo Racing