Morbidellinek elege lett, a Slovakiaring előtt hagyta ott az Alfát, Ceccon helyettesíti

Szűkszavú közleményben jelentette be a WTCR-ebn Alfa Romeókkal versenyző Team Mulsanne, hogy elválnak útjaik Gianni Morbidellivel, és a szlovákiai hétvégén korábban formaautókkal versenyző Kevin Ceccon vezeti majd a csapat Alfa Romeóját.

“A Team Mulsanne és Gianni Morbidelli professzionális kapcsolata a 2018-as WTCR szezonban véget ért. Az egész csapat köszönetet mond az olasz versenyző portugáliai versenyig nyújtott közreműködését” – állt a közleményben, majd hamarosan azt is bejelentették, hogy újra egy olasz versenyzőt Kevin Ceccont ültetik az Alfába.

Morbidelli még nem szerzett pontot ebben a szezonban, legjobb eredménye a két hollandiai 13. hely volt. A csapattárs Giovanardi sem áll jobban, ő a portugál futamokon végzett kétszer a 11. helyen, így a csapat az első 15 verseny után pont nélkül áll a bajnokság utolsó helyén. Morbidelli Vila Realban az időmérőn az egyik kerékvetőn megütötte az autó futóművét, az első versenyre nem készült el az Alfa, de vasárnap sem volt ott a rajtrácson. A szakítás oka azonban a pocsék szereplés, míg a szezont szintén rosszul kezdő Peugeot élni tudott a BoP és WTCR súlykedvezményekkel, az Alfák a könnyítések ellenére sem tudtak elég gyorsak lenni, márpedig a korábbi F1-es pilóta nem ehhez szokott.

A csapat új versenyzője Kevin Ceccon örömmel ül autóba hétvégén, mert ebben az évben még nem versenyzett. A 24 éves pilóta eddig csak szakkommentátorként találkozott a sorozattal. 2011-ben még Auto GP bajnok volt, és komoly karriert jósoltak neki, de később a GP3-ban és a GP2-ben sem tudott a legjobbak közé kerülni. 2016-ban már szakított a formaautózással és elindult egy ELMS versenyen a Paul Ricard versenypályán, de ott sem sikerült jó eredményt elérnie, tavaly pedig a Blancpain GT-ben egy Audival versenyzett, de nem tudott pontot szerezni.

Szlovákiában nem lesz könnyű dolga a csapatnak, sem Ceccon sem Giovanardi nem versenyzett még a pályán, így ismét kevés esélyük lesz a pontszerzésre.