Kiss Norbi a Nürburgringen folytatja

Harmadik állomásához érkezik a kamion Európa-bajnokság mezőnye. Az ETRC most hétvégén a Nürburgringre látogat, a kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző pedig reméli, hogy a tavalyihoz hasonló jó eredményeket ér el a legendás pályán.

A német Tankpool24 csapat pilótájának kifejezetten kellemes emlékei vannak a Nürburgringről, ahol egy évvel ezelőtt két második helyet szerzett. “A szombati időmérőn megnyertem a superpole-t, az első helyről indulhattam, de Adam Lacko megelőzött, második lettem. Aznap még egy kilencedik helyet szereztem, majd vasárnap megint felállhattam a dobogóra, ismét másodikként. A negyedik futamot nem tartották meg tavaly, mert annyira olajos lett a pálya, hogy versenyzésre alkalmatlanná vált” – emlékszik vissza a szombathelyi versenyző. 

Remélem, hogy ehhez hasonló végeredmények születnek, ami nem lesz egyszerű, hiszen két hete a Hungaroringen mindenki láthatta, mennyire erős a mezőny. A Nürburgringen nem a teljes pályát használjuk, nem is azt, amit a túraautó-világkupa mezőnye, hanem egy még rövidebb, a DTM-konfigurációnak megfelelő vonalvezetésen megyünk. Ezek mindig nagyon jó hangulatú hétvégék, százezer néző előtt versenyzünk, ez a kamionversenyzés igazi ünnepe” – folytatta Norbi, és igaza van, a nürburgringi versenyhétvégék hatalmas rendezvények, igaz a tömegben magyar szemmel kicsit sok a “furcsa” fizimiska, mert a németországi kamionversenyzés rajongók inkább az amerikai kamionos hagyományokat próbálják követni. A csapatnak természetesen nagyon fontos ez a hétvége, mert nemcsak a Tankpool24 számára hazai pálya az Eifel-hegységben található legendás helyszín, hanem a Mercedes is kiemelten figyel erre a hétvégére. Egy jó eredménnyel, talán a gyári részvétel (vagy legalább egy új motor) esélye is nőhet.

Kiss Norbert összetettben a második helyen áll 64 ponttal, a bajnokságot Jochen Hahn vezeti 95 ponttal. A nürburgringi hétvége menetrendje kicsit eltér a szokásostól, már csütörtökön megkezdődtek a programok. Norbi egy visszafogott hetedik idővel nyitott, de a VIp és újságíró autóztatással egybekötött szabadedzések sosem a jó időkről szóltak az ETRC-ben.

A Kamion Eb nürburgringi programja:

Péntek: 
09.35 – első szabadedzés
12.10 – második szabadedzés
15.45 – első időmérő

Szombat:
08.30 – warm up
11.00 – első verseny
15.45 – második verseny

Vasárnap:
09.20 – második időmérő
11.50 – harmadik verseny
16.10 – negyedik verseny