Ostberggel fejezi be a szezont a Citroen

A Citroen nyilvánosságra hozta a pilótafelállását az év hátralevő részére. Mads Ostberg és Craig Breen versenyez majd Finnországban, Németországban, Törökországban, Nagy-Britanniában és Ausztráliában is. Az eredeti terveknek megfelelően Sebastien Loeb Spanyolországban ül harmadszor autóba, míg Khalid Al Qassimi a finn, a török és a spanyol versenyen egy harmadik C3 WRC-vel versenyez.

OStberg eddig három versenyt teljesített a csapattal, és a teljesítménye annyira meggyőző volt, hogy maradhat az év hátralevő részére is. A Svéd Ralin a tapasztalatok hiánya ellenére hatodik lett Ostberg, majd a murvás portugál futamon is hatodik lett, aztán SZardínián ötödik helyen ért célba. Ostberg ezzel 26 pontot gyűjtött és 11. helyen áll a Vb pontversenyben. A négy futamon induló Breen 34 ponttal a tizedik, míg a csapattól kiebrudalt Meeke az év első öt versenyén 43 pontot szerzett. 

Ostberg mellett szólt, hogy hamar beilleszkedett a csapatba, amit jól ismert, mert 2014-ben és 15-ben már versenyzett velük, akkor hétszer állt a dobogón. Fontos, hogy az új törökországi verseny kivételével az év hátralevő versenyein már van tapasztalata, a Finn Ralin 2013-ban, a Brit Ralin 2011-ben és 2011-ben is dobogós helyen ért célba.

Újjáépítjük a csapatunkat, és részben már 2019-re tekintünk” – mondta Pierre Budar csapatvezető. “Először azonban ezt az évet kell a lehető legjobb helyen befejeznünk. Mads a világbajnoki tapasztalatának és a C3 WRC-vel gyűjtött tapasztalatainak köszönhetően segíthet nekünk az előrelépésben. Képes állandó teljesítményt nyújtani, ezt mutatják az eddigi eredményei is, és a csapatba is könnyen beilleszkedett.”

Boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a Citroennel folytassam. Nagyszerű volt az első három verseny a csapattal, miután előtte évekig együtt dolgoztunk. Megtisztelő a bizalom amit Pierrtől és a márkától kaptam. Mindent megteszek, hogy megszolgáljam ezt a bizalmat a következő versenyeken, főleg most, hogy már jól ismerem a C3 WRC-t és az egyik kedvenc versenyem a Finn Rali következik. Meggyőződésem, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy minden jól menjen a következő öt versenyen” -fogadkozott Ostberg. 

A kérdés már csak az, hogy mit jelent a jó eredmény a Citroennek. Jelen helyzetükben a talán a dobogót, mert egyelőre úgy tűnik a csomag nem elég ahhoz, hogy versenyeket nyerjenek. Hacsak nem a Meeke féle kamikaze módszerrel, de arra idén már nemet mondtak.

foto: Citroen Racing