Hivatalos: 2019-től Hondára vált a Red Bull

A Red Bull és a Honda bejelentette, hogy 2019-től két évig a Red Bull is Honda erőforrásokkal versenyez a Forma-1-ben. A megállapodás azt jelenti, hogy a japánok jövőre két csapatnak szállítanak erőforrásokat, mert a Toro Rosso továbbra is Hondával versenyez majd.

A Red Bull ezzel végre elsődleges felhasználója lesz egy gyári erőforrásnak, ami logikus döntésnek tűnik az után, hogy hosszú évek óta vannak nézeteltéréseik a Renault-val, ráadásul a franciák nyilvánvalóan a saját csapatukat helyezik előtérbe a következő években. A Honda partnerséggel ugyanez volt a célja a McLarennek is, de a britek látványosan belebuktak a közös munkába, miközben a Toro Rosso már az első évében komoly fejlődést ért el a Hondával.

Ezzel a többéves megállapodással egy izgalmas új szakasz kezdődik a csapat történetében. Nem csak versenyeket akarunk nyerni, hanem ahogy mindig is a célunk volt, világbajnokok akarunk lenni. Mindig is úgy hoztunk ilyen döntéseket, hogy egyetlen szempontot mérlegeltünk: magasabb szintre tudjunk lépni. Hosszas mérlegelés után arra jutottunk, hogy ez az együttműködés a Hondával a helyes irány a csapat számra. Mély benyomást tett ránk a Honda elkötelezettsége az F1-ben, az, hogy milyen gyorsan haladtak előre a Toro Rossóval, és mennyire megegyeznek a céljaink” – mondta Christian Horner csapatvezető.

Kérdés, hogy az új motorszállító meggyőzi e majd Daniel Ricciardót, hogy maradjon a csapatnál, mert vele valóban komoly esélyei lehetnek a csapatnak a Vb címre.