Kamion Eb: Lacko nyert, Kiss Norbi ötödik lett a második versenyen

A hetedik helyről indulva ötödikként ért célba a Kamion Eb hungaroringi második versenyén Kiss Norbert. A futamot Adam Lacko nyerte, René Reinert és Steffi Halm előtt.

Ryan Smith kétszer 30 másodperces büntetést kapott az első futamra, így Adam Lacko indult a második futam pole pozíciójából, mellette az ivecós Shane Brereton várta a rajtot. Kiss Norbi és Jochen Hahn a negyedik sorban állt a rajtrácson.

A szokásos gördülőrajt után Lacko maradt az élen, Reinert feljött másodiknak. Kiss Norbi előbb Hahn és Halm között maradt, majd megelőzte Kursimot és már a hatodik helyen üldözte Lenz MAN-jét. Smith nagyot rajtolt a mezőny végéről, folyamatosan jött előre, de ahogy egyre erősebb ellenfelekkel találkozott, úgy lett nehezebb a felzárkózás.

A harmadik kör elején Hahn utolérte Kiss Norbit, aki sikerrel verte vissza a támadást, de közben előttük Halm és Lenz is csatázott egymással, mert a harmadik Brereton lassította őket is. A negyedik körben a célegyenes végén Halm megelőzte Breretont, akit Lenz is megtámadott és közben leszorította Norbit a fűre. Norbi a Mansellben megpróbálta megelőzni Lenzet, de Hahn az ötös kanyarban majdnem befért a kívülre szoruló Norbi mellé. Szerencsére Norbi figyelt, és a sikán előtt jelezte Hahnnak, hogy a hatodik hely az övé.

Az ötödik körben Lenz a sikánnál megelőzte Breretont és Norbi is követte őt, sőt a lesodródó britet Hahn is maga mögött hagyta. Közben Reinert szorongatta az élen Lackót, 4 tizedmásodperc volt csak köztük. Ryan Smith pedig újra áthajtásos büntetést kapott. Érdekes lenne megfejteni, hogy Smith miért versenyez a Hungaroringen évről évre félőrült módjára.

Az utolsó körökben újra jött a vonatozás, Norbi nézelődött Lenz mögött, de az Oxxo Racinget elhagyó Bakó Csaba által felkészített MAN nagyon gyors volt, és a célegyenesben mindig elhúzott annyira, hogy Norbi nem tudott előzéssel próbálkozni, bár az utolsó két körben még mindent megpróbált. Az élen Lacko is tartotta magát, sőt el is húzott Reinerttől, így úgy tűnt a verseny végéig nem változik az élmezőny sorrendje. Lacko viszont a 11-es kanyarban csúnyán elfékezte magát és hajszál híján elveszített az első helyet, de volt annyi előny, hogy megúszta a hibát.