Jochen Hahn nyerte az első versenyt a Hungaroringen, Kiss Norbi második!

A szoros időmérő után két helyet lépett előre Kiss Norbert a Kamion Eb hungaroringi első versenyén, és a negyedik helyről rajtolva végül Jochen Hahn mögött a második helyen végzett az első futamon. A harmadik Steffi Halm lett.

Adam Lacko indult az élről, mellette Jochen Hahn kapta le jól a rajtot, csakúgy mint Kiss Norbi a negyedik helyen. Lacko megtartotta a vezetést, Norbi viszont külső íven fordult Smith mellett az egyes kanyarban, majd a kettesben a belső íven nemcsak a britet előzte meg, hanem Hahn mellé is beszúrta a kamion orrát. A hármas kanyarban kicsit koccantak, és végül Kiss Norbi Lacko és Hahn mögött már a harmadik volt. Smith és Halm volt a negyedik ötödik. 

A második körben Lacko kezdett lassulni, Hahn megelőzte, majd Kiss Norbi is megelőzte a Buggyrát. Smith keményen összecsapott a cseh címvédővel, de nemhogy előzni nem tudott, még pozíciókat is veszített. Jött a szokásos szétesés, Smith nem bírta a nyomást és a kudarcot, így Albacétét lökte ki a harmadik körben az első kanyarban, és esett vissza a mezőny közepére. 

Kezdődött a vonatozás, az élen haladó trió közt körről körre nőtt a távolság. Norbi pályaismerete pótolta ugyan a Mercedes motorerő hátrányát, de Hahnnal nem tudott lépést tartani. Norbi legjobb köre 7 tizeddel volt lassabb Hahnnál, de Steffi Halm 2 tizeddel lassabb volt nála.

Hátul Smith előzgetett, de miután az élmezőnyben kevésnek találtatott, talán nem olyan nagy eredmény, hogy megelőzte a defektes hátsó kerékkel versenyző Adam Lackót a hetedik helyért… Valódi sportértékkel csak Lenz és Kursim csatája szolgált az utolsó körökben.

A vonatozás után már nem változott az eredmény, Hahn nyert és növelte előnyét a bajnokságban, Kiss Norbi lett a második, Halm pedig dobogós helyre hozta a másik Ivecót. A második futamon fordított rajtsorrendben indulnak majd, így Kiss Norbi a hetedik rajthelyről indulhat.

Frissítés: Ryan Smith két büntetést kapott a futam után. A Lackóval és Albacetével történt ütközésben is ő volt a hibás, ezért kétszer 30 másodperc időbüntetést kapott.

A Kamion Eb magyar hétvégéjének első futamának eredménye: