Újra hazai pályán versenyez a kétszeres Európa-bajnok

Ellepik a kamionok most hétvégén a Hungaroringet. Második állomásához érkezett a Kamion Európa-bajnokság, az olaszországi Misano után június 15-17-én a Mogyoród melletti pályán zúgnak fel a több mint ezer lóerős motorok.

Kiss Norbert a Hungaroring királyaként látja vendégül ellenfeleit a hazai pályán, köztük korábbi csapatának versenyzőjét Ryan Smitht és új csapattársát Steffen Faast. A legnagyobb ellenfél azonban Jochen Hahn lesz. A négyszeres bajnok Misano után 50 ponttal vezeti a bajnokságot, míg Norbi 25 ponttal a hatodik helyen áll. A magyar verseny remek lehetőség lesz a hátrány csökkentésére, vagy ideális esetben a fordításra is!

Kiss Norbert kamionversenyző karrierje alatt eddig tizenként hungaroringi futamon indult, amiből tízen dobogóra is állt. Hat időmérőből ötöt megnyert Magyarországon, tavaly pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót. Bár a Mercedes versenykamion fejlesztése folyamatos, a Tankpool24 még mindig technikai hátrányban van a többiekhez képest. Norbi pályaismerete azonban néhány tucat lóerőt képes pótolni, így most is győzelmi esélyekkel érkezik a Hungaroringre. A szombathelyi pilóta is ebben bízik, de azt is elismeri, hogy nem mindennapi élmény a hazai közönség előtt versenyezni.

“Több mint ezer lóerőn és 5 tonnán uralkodni hazai közönség előtt – nincs ehhez fogható érzés, elmondhatatlanul várom, hogy megkezdődjön végre az itthoni hétvégénk!” 

Kiss Norbert a misanói nyitóhétvégén két harmadik helyet is szerzett, de az egyiket technikai szabálytalanság miatt utólag elvették a magyar versenyzőtől és a Tankpool24 csapatától, így értékes pontokat vesztettek. 

“Ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni, csak tanulni tudunk belőle, és odafigyelni, hogy még egyszer ne fordulhasson elő. Előre nézünk, tesszük a dolgunkat. Mindent meg fogok tenni ezen a hétvégén azért, hogy a dobogóra állva hálálhassam meg a magyar szurkolók fantasztikus támogatását.”

A Kamion Eb hungaroringi hétvégéjének menetrendje:

06.16. szombat:
09.00 – második szabadedzés
10.45 – első időmérő
13.20 – első futam
16.00 – második futam

06.17. Vasárnap:
09.00 – warm up
10.45 – második időmérő
13.15 – harmadik futam
15.45 – negyedik futam

foto: Kiss Norbert média