Alex Zanardi DTM versenyen indul

Sajnos még nem a hétvégén a Hungaroringen, hanem Misanóban ül egy speciálisan átalakított BMW-be Alessandro Zanardi. Az olasz versenyző még 2001-ben a Lausitzringen veszítette el mindkét lábát az Indy Car futamon. Azóta háromszoros paralimpiai bajnok lett kerekesszékkel, de a motorsportnak sem fordított hátat, felépülése után öt WTCC szezont versenyzett végig, és a Blancpain GT Seriesben is indult.

2012 elején Zanardi már tesztelt egy átalakított BMW M3 DTM-et, majd 2015-ben a Race Taxit is vezette, ám augusztus 24 és 26 között az éjszakai olaszországi futamokon a versenyen is indulni fog. 

“Úgy érzem magam, mint a kisgyerek aki beszabadult az édességboltba, és már alig várom, hogy ott legyek Misanóban. Motorsport rajongóként amúgy is terveztem, hogy ott leszek a DTM első éjszakai versenyén. Az pedig, hogy ott ülök majd a cockpitben és részt veszek a versenyen, egyenesen fantasztikus” – mondta Zanardi, aki a hétvégén azért vendégként itt lesz a Hungaroringen, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön augusztusig.