Vincze Ferenc: kölcsön Forddal az Iseum Ralin

Péntektől vasárnapig Szombathelyen folytatódik a Rali Ob, a harmadik versenyen végre murván is összecsaphatnak a hazai ralisok. Az Iseum Ralin szombaton hat, vasárnap 4 gyorsasági vár a mezőnyre, amelynek így 135 kilométert kell teljesítenie. A kihagyott miskolci verseny után visszatér az ORB mezőnyébe, és vélhetően a legjobbak közé Vincze Ferenc. A fiatal ralis tapasztalt hölgy navigátorral, Farnadi Ágnessel az oldalán vág neki az idei Iseum Rallye-nak.

Zajlik a felkészülés?
Gőzerővel. A tervek szerint ebben a felállásban már Miskolcon indultunk volna, az idő szűke miatt azonban másképp alakult. ifj. Kiss Lacitól azonban kaptam egy nagylelkű ajánlatot, így az Iseum Rallye-n már az ő R5-ös Fiestájával fogunk rajthoz állni.
Ki segíti a munkád?
Farnadi Ági lesz a navigátorom. Régóta remek a kapcsolatunk, de valami mindig közbejött, ezért eddig elmaradt a közös munka. Most eljött az ideje annak, hogy egy célért dolgozzunk.
Mégpedig?
Előre nem akarok jósolni. A Fiestával kapcsolatban alig van tapasztalatom. Egész más, mint a Skoda. Az aszfalton is keveset mentünk, murván viszont még egyáltalán nem, A verseny előtti teszt, de sokkal inkább néhány gyorsasági után már okosabb leszek.
Jó az előérzeted?
Az Iseum Rallye akár a legkönnyebb versenynek is tűnhet, viszont a féktávokon és a kigyorsítás szempontjából a TOP-on kell lenni. Amilyen egyszerűnek látszik, olyan nehéz. Ha jól fel tudunk készülni, akkor ott leszünk az élmezőnyben, talán még a dobogón is. 

 

foto: savariarallye.hu/Duen, Vincze Ferenc facebook/Danyik Donát