Ennyi volt: Loeb jövőre valószínűleg nem ralizik tovább a Citroennel

Sebastien Loeb nagy valószínűséggel nem lesz ott a Rali Vb-n 2019-ben a Citroennel, mivel Pierre Budar a franciák új csapatvezetője nem szeretné, ha a kilencszeres világbajnok újra csonka évet teljesítene. 

Hiába vezetett Mexikóban az első 13 gyorsasági után, amikor defektet kapott, és hiába nyert szakaszokat Korzikán, a csapat első embere 2019-ben kiszámíthatóbb felállást szeretne. “Nem akarom, hogy újra csak egy versenyen induljon. Valamiért abbahagyta a ralit, és nem látom, hogyan kezdhetnénk újra, úgy hogy tudjuk, hogy valamiért egyszer már befejezte, talán unta már, vagy valami olyan ok miatt amit én nem ismerek” – mondta az Autosportnak Pierre Budar, aki inkább teljes szezont tervezne Craig Breennel, de persze abba is beleegyezne ha Loeb minden versenyen elindulna.

Az jó elképzelés, ha Seb egy teljes szezonra a miénk lenne, de azt nem gondolom jó megoldásnak, ha néhány versenyző csak pár futamon indul, mert egy kiszámítható, és állandó szervezetet kell felépítenünk” – folytatta Budar.

 Loebnek valóban zsúfolt az idei programja, kezdett a Dakarral, a ralikrosszban teljes szezont fut, és épp a hétvégén nyert futamot, és  a mexikói és korzikai Vb futamok után még Spanyolországban is indul majd a WRC-ben. Az év elején már elmondta, hogy annak idején okkal vonult vissza a ralitól, és ez az ok nem változott, így már az is meglepetés volt, hogy három versenyen elindul, és a teljes bajnoki szereplés nincs a tervei közt. Így ha Budar továbbra is kitart az álláspontja mellett, Loeb Spanyolországban után újra búcsúzik a WRC-től.

foto: Citroen Racing Media