Francisco Mora a M1RA másik versenyzője

A portugál Francisco Mora lett Nagy Dániel társa a M1RA csapatnál. A tavalyi spanyol és portugál TCR bajnok versenyző mindössze 21 éves, és Nagy Dánielhez hasonlóan a TCR Európa-kupában indul majd.

Május 5-6-án már a TCR Európa-kupa franciaországi szezonnyitóján versenyez a M1RA, amely az előzetes terveknek megfelelőn két Hyundai i30 N-t üzemeltet ebben a bajnokságban idén. A csapat sokáig várt a bejelentéssel, hiszen információink szerint nagyon sok pilóta megkereste őket, és végül Mora mellett döntöttek. A portugál versenyző fiatal kora ellenére nagyon tapasztalt, a gokartos évek után Formula Renault-val versenyzett, egy Mercedes SLS-sel indult a Blancpain sorozat portugál versenyén, és a TCR International portugál futamain is ott volt az elmúlt két évben. A TCR-ben eddig Seattal versenyzett, most viszont a Hyundaijal mutathatja meg mit tud.

„Folytatni szerettük volna azt a koncepciót, ami tavaly bevált, és csapatbajnoki címhez segített minket, így a tehetséges magyar versenyzőnk mellé olyan külföldi pilótát kerestünk, aki már bizonyított a TCR-ben. Tavaly az olasz nemzeti bajnok csatlakozott hozzánk, most pedig a portugál és spanyol címvédővel dolgozhatunk együtt. Bízom benne, hogy Francisco Mora csapaton belül Nagy Danit is komoly versenyre készteti majd, hiszen ez a fejlődés kulcsa. Két fiatal, ám egyaránt sikerre éhes pilótával kezdjük a szezont, úgyhogy pozitív vagyok” – fogalmazott Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője. A hazai WTCR hétvégén Nagy Dani is letette a névjegyét, így izgalmas lesz a csapaton belüli vetélkedés.

„Izgatottan csatlakozom a M1RA-hoz, amely tavaly kiváló eredményeket ért el a TCR International Seriesben, és ezáltal számomra is egyértelművé vált, hogy Európa egyik legjobb csapatáról van szó. A szezonnyitón hatalmas harcra számítok, hiszen gyors pilóták sorakoznak fel a rajtrácson, de hiszek benne, hogy ott tudok lenni az élmezőnyben. Azt már láttuk, hogy a Hyundai csodálatos autó, azt is tudjuk, hogy a M1RA rendkívül sikeres csapat, szóval az összes feltétel adva van, hogy versenyképes legyek. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, és alig várom a hétvégét” – nyilatkozta Francisco Mora.

A TCR Európa-kupa a hétvégén indul a Paul Ricard versenypályán, és október második felében Barcelonában a hetedik állomással ér véget. Nívós mezőny gyűlt össze, hiszen többek közt három ETCC-bajnok Dusan Borkovics, Kris Richard, Petr Fulín, a kétszeres német TCR-bajnok Josh Files, valamint a spanyol és portugál TCR-bajnok Francisco Mora is indul, de ott lesz Jedlóczky Márk a Zengő Motorsport által felkészített Cuprával, és Tassi Attila is a Hungaroringen ugyan botladozó, de komoly erőt képviselő Hondával.

foto: TCR Media