A Rali2-ben Tim Gábor nyerte a Miskolc Ralit-t

Tim Gábornak mindössze egy versenyre volt szüksége, hogy felvegye a ritmust a Rali2-ben, Timár Tamás navigátorral a Miskolc Rallye-n az utolsó gyorsaságin fordítottak, és megnyerték a versenyt.

Tim Gábor a JG2-Racing gyári fejlesztésű Opel Adam R2-jével a kategória második helyén fejezte be az évadnyitó Eger Rallye-t, sőt az összetettben is dobogóra állhatott. A csapat egy felkészülési tesztet beiktatott a második verseny, a Miskolc Rallye előtt, ahol tovább finomították a beállításokat. Erre szükség is volt, hisz a szombati versenynapon kilenc gyorsasági szakaszon kellett bizonyítaniuk az 54 fős mezőnyben.

Tim Gábornak ismét Timár Tamás diktálta az itinert, és ugyan az első két gyorsasági szakaszon álmosan kezdtek, és sok hátrány szedtek össze, a maradék szakaszok majd mindegyikét megnyerték.

A páros az utolsó, powerstage szakaszon fordította meg az állást, és a második helyről az elsőre lépett elő. Ezzel maximális pontszámmal zárták a Miskolc Rallye-t, és az eredménynek köszönhetően a bajnokságban is átvették a vezetést, a kategóriában és az összetettben is.

“Szinte tökéletes verseny volt. Ugyan az elején még döcögős volt a tempó, tudtunk ritmust váltani és folyamatosan gyorsultunk. Szerencsére még időben tettük mert ennek köszönhetően lefaragtuk a hátrányunkat és Mi állhattunk győztesként a dobogóra. Nagyon boldog vagyok, mert miután elfogyott a lehetőség a pályaversenyzésben, nem hittem volna, hogy ismét ilyen komoly autóval és nívós bajnokságban fogok futamot nyerni. Nem tudom elégé megköszönni a lehetőséget a csapatnak, hogy hittek bennem és rám bízták a kis piros Opel-t. Remélem sikerült meghálálni a bizalmat!” – összegezte Tim a verseny után.

Tim Gábornak és a csapatnak most három hét áll a rendelkezésére, hogy felkészüljön a soron következő futamra, mely az Iseum Rallye lesz, ezúttal már murván.

foto: timgabor.hu