Megvan Tassi csapata a TCR Europe-ban

A JAS Motorsport megnevezte a csapat nevét, amellyel Tassi Attila és Josh Flies versenyez a TCR Európa Kupában. Az olaszok a hongkongi KC Motorgroup Ltd (KCMG) istállóval kötöttek megállapodást. Ha valaki meglepődne, hogy mit keres egy távol-keleti istálló az európai kupában ne megértjük, mi is csodálkozunk.

Bár a WTCC-ben nincsenek jó emlékeink a folyamatosan bénázó hongkongi és környékbeli pilótákról és csapataikról, a KCMG azért egy kicsit tapasztaltabb alakulat, 2015-ben megnyerték a Le Mansi 24 óráson az LMP2 kategóriát egy Oreca Nissannal. A büdzsét a HELL állja, és az istálló neve a hungaroringi WTCR fordulón HELL ENERGY Racing Team with KCMG lesz. A csapatvezető a Ringen a WTCC-ből már ismert Dario D’Esposito lesz, az Európa Kupában viszont az a Matteo Chiarcossi irányítja a csapatot, aki az LMP2-ben is vezette a KPMG-t.

“Már amiatt is izgatott voltam, hogy indulhatok a TCR Európa-Kupán, és bemutatkozhatok a WTCR-ben a Hungaroringen, ám tudván, hogy egy olyan szintű csapat áll majd mögöttünk, mint a KCMG, még jobbnak látom a kilátásainkat. Ha megnézzük, mennyi bajnokságot és versenyt nyertek formaautókkal és sportkocsikkal, látható, hogy a csapat minden tagjának remek képességei és rengeteg tapasztalata van” – mondta Tassi. 

Josh Files a német TCR bajnoki címe és a TCR-Middle East címe mellé ebben az évben a TCR Europe trófeáját szeretné hazavinni,  ezt a rengeteg tesztkilométer és a fejlesztési folyamatban történt részvétele miatt mindenképpen elérhetőnek tartja. 

Az ázsiai kapcsolat érdekes ugyan, de valamilyen szinten logikus is. A JAS 2014-ben Sepangban már nyitott egy képviseletet, a KPMG pedig erősítené az európai jelenlétet. Kérdés, hogy az Európában versenyző csapat milyen összetételű lesz, de nem lennénk meglepve, ha a korábbi WTCC-ből ismerős JAS motorsportos arcokat látnánk a Hungaroringen.