Ekström Hockenheimben még indul a DTM-ben

Mattias Ekström stílusosan búcsúzik a DTM-től, a svéd egy utolsó futammal zárja le a sorozatban eltöltött 17 évét. Speciális fényezéssel indul az év első versenyén Hockenheimben, ahol így hét Audi lesz a rajtrácson.

Ekström január végén jelentette be, hogy búcsút int a DTM-nek, és ebben az évben a ralikrosszra koncentrál. A rajongóktól azonban el akart búcsúzni, így született az ötlet, hogy az év első versenyén búcsúzzon. “A csapatnak ez nagyon sokat jelent, mindenkit azonnal lenyűgözött az ötlet, és rögtön jelezték a támogatásukat.” – nyiltkozta Dieter Gass, az Audi Motorsport vezetője.

“Azt hiszem, most több aláírást osztok ki, mint máskor egy teljes szezonban” – mondta Ekström. “17 fantasztikus év után nehéz volt búcsút mondani a DTM-nek, a bejelentés napja az egyik legérzelemdúsabb nap volt a karrieremben. Biztos vagyok benne, hogy sok lúdbőröztető pillanata lesz a hockenheimi hétvégének is, nagyon izgatottan várom már a versenyt.”

A 39 éves Ekström 2001-ben 22 évesen kezdte DTM karrierjét az ABT Sportsline-nál. 2004-ben már gyári pilótaként lett bajnok, majd 2007-ben megismételte ezt a sikert. Tavaly épphogy lemaradt az év végi elsőségről, három ponttal gyűjtött kevesebbet Rastnál. 195 verseny, 2 bajnoki cím, 23 győzelem, 20 pole, 18 leggyorsabb kör és 1219 pont áll a svéd statisztikájában, ezzel ő is a DTM legendái közé tartozik. A hűségéhez sem férhet kétség, mindvégig az Audinál versenyzett.

Az utolsó versenyhétvégén természetesen az ABT Sportsline színeiben indul majd, az autója pedig speciális fényezést kap. A Red Bull színek mellett az #AdjöMattias hashtag is felkerül az Audira. Nem lesz könnyű dolga, mert az új szabályok szerint épített versenyautót nem teszteli előtte, de a csapatvezető azt várja, hogy az utolsó futamain is tartja magát a mottójához: “Nyomd keményen, vagy menj haza!”