Ferrari első sor Bahreinben

Sebastian Vettel pályafutása 51. pole pozícióját szerezte Bahreinben, így 200. F1-es futamán komoly győzelmi esélyekkel rajtolhat. Mögötte Kimi Raikkonen lett a második, majd Valtteri Bottas és Lewis Hamilton következett, de a brit 5 helyes rajtbüntetést kapott váltócsere miatt.

Az időmérő első részében előbb Max Verstappen hibáján ámulhattunk, a holland a hármas kanyar kijáratán veszítette el az autót, és kötött ki a falban. Utóbb azt mondta, hirtelen 150 lóerős plusz jelent meg a hátsó kerekeken, emiatt áll keresztbe. Ha ilyen tartalékok vannak a Renault erőforrásban, jó lesz ha elkezdenek nyomozni a franciák, mert ha ezt állandósítják, meglesz a Vb cím… Másodjára azon álmélkodhattunk, hogy az öt búcsúzó közt ott volt Romain Grosjean, Szergej Szirotkin és Lance Stroll is, míg Marcus Ericsson és Charles Leclerc búcsúja várható volt.

A Q2-ben Hamilton férkőzött a Ferrarik közé, a búcsúzók közt viszont ott volt a melbournei formáját elfeledő McLaren duó, Hartley és Perez.

A végére jött a kérdőjel, altat e a Mercedes? Nem altattak, Bahrein még mindig a Ferrari felségterülete. Vettel és Raikkonen vitte az első két helyet, igaz Bottasnak nem sok hiányzott, és a büntetése miatt amúgy is kedvetlen Hamilton sem volt messze tőlük. Ricciardo még 5 tizeden belül maradt, ám a hatodik helyezett 1.3 másodperces lemaradása ijesztő lenne, ha nem Gaslyról lenne szó. A Toro Rosso pilótája valahogy odegerészte magát az élmezőnybe. Szép munka volt, de kérdés, hogy mit csináltak a többiek? Mindenesetre eddig egész érdekesen alakul a szezon, az élen nagyon szoros a csata, a középmezőnyben pedig bármi megtörténhet.