Lassított felvételek a WTCR tesztről Barcelonából

Hoztunk néhány lassított felvételt a barcelonai WTCR tesztről. Komoly szakmai következtetéseket nem érdemes levonni a videóból, mert a BOP eredményekkel kapcsolatos kabaré miatt (egy héttel a verseny előtt nem tudjuk az eredményt!), a majdnem teljes mezőny rejtegette a valódi tempóját. Mindenki attól félt, hogy ezek az eredmények is beleszámíthatnak a büntetősúlyok alakulásába. Véleményünk a helyzetről  videó után olvasható.

A barcelonai két nap után abban biztosak vagyunk, hogy remek bajnokság lesz. Rég volt ennyire erős a mezőny, tucatnyi pilóta odaérhet a dobogóra, a győzelemre is sokan esélyesek. Bosszankodni csak a szervezők sajnos már megszokott bénázása miatt van okunk. Az, hogy egy héttel a szezonnyitó előtt nincs meg a BOP eredménye, minden szempontból felháborító. A csapatok nem tudnak felkészülni arra, hogy mennyi plusz súllyal versenyeznek majd, nem tudnak tesztelni, stratégiát kialakítani. Az eredmények késése azt is mutatja, hogy a háttérben van valamilyen óriási kavarodás, a pletykák szerint fura eredmények születtek a teszten, emiatt a késés.

A másik aggályunk nézői, szurkolói oldalról van. Kapunk egy remek bajnokságot, aminek az időzítését sikerült az európai versenyek esetén pontosan a Forma-1-es futamok idejére tenni. Nemcsak a versenynapokat, hanem még a kezdési időpontokat is. Ugye nem kell magyarázni, hogy ez mekkora kiszúrás a szurkolókkal és a csapatokkal szemben is? Tudjuk, sokan nem nézik az F1-et, de a nézettségi adatok mégis azt mutatják, hogy nagy a közös halmaz. Ráadásul a szombati versenyeket még a sorozatot rendező Eurosport sem közvetíti.

A TCR életre hívója Marcello Lotti nyilatkozta azt, hogy reméli nem teszi tönkre az Eurosport Events a formátumot abban a két évben, amire megvásárolták a jogokat. Lotti úr, maximálisan egyetértünk! Végre kapunk egy sokszínű bajnokságot, nagy nevekkel, magyar csapattal, három magyar versenyzővel, nem kellene butaságokkal elrontani…

foto: fiawtcr.com