Két Cuprával indul a WTCR-ben a Zengő Motorsport, Nagy Norbert lesz az egyik versenyző

A Zengő Motorsport bejelentette, hogy a WTCR-ben folytatja 2018-ban. A két versenyautó az idén már Cupra névre hallgató Seat lesz, az egyik pilóta pedig a tavalyi ETCC második helyezett Nagy Norbert. 

Szokásához híven az utolsó pillanatig várt Zengő Zoltán, de ismét komoly bejelentést tett. Az új márka a Cupra egyik képviselője lesz a magyar csapat a WTCR-ben. A Campos Racing mellett így két istálló versenyez majd a spanyol márkával. Ha nem keresztelték volna át a Seatot, akkor egy kicsit szkeptikusak lennénk, hogy a Volkswagen csoport másik két márkája mellett a konszernen belül alacsonyabb presztízsű spanyol márka megverheti e az Audit és a Volkswagent, mert nincsenek illúzióink abban a tekintetben, hogy a marketingszempontok, képesek felülírni a port érdekeit. A márkaváltás azonban megváltoztatja ezt a képet, egy új márkanévnek szüksége van a sikerre, és ez biztató a Zengő Motorsport szezonját illetően. Zengő Zoli azt is elárulta, hogy egy modern, új műhelyt épít a csapat.

Nagy Norbert legutóbb arról nyilatkozott a race1.hu-nak, hogy boldogan indulna a TCR Europe bajnoki címéért, de egy megalapozott WTCR programhoz is csatlakozna. A lehetőség most eljött.

“Az elmúlt egy-két hét alatt állt össze véglegesen a projekt, nagyon gyorsan történtek az események. Most éreztük a jó lehetőséget arra, hogy világbajnoki szinten versenyezzek, mert a WTCR autók szinte azon a technikai szinten vannak amit már jól ismerek, nem kell megtanulnom egy olyan űrautót, mint a korábbi TC1-esek voltak. Ráadásul a SEAT-ot is jól ismerem, így még magabiztosabban kezdhetem a szezont. Az is meggyőző volt, hogy a versenyautó már Cupra névvel indul, így bízom benne, hogy a Seat Sportnak még fontosabb lesz a jó eredmény.” – mondta Nagy Norbi, aki nem foglalkozik azzal, hogy a bajnokságban legendákkal együtt lép majd a pályára.

“Mentem már nagy nevekkel együtt a Nürburgringen, most sem jövök zavarba attól, hogy a világ legjobbjai ellen kell jól teljesítenem. A pályán sosem nézem azt, hogy milyen név van az autón, minden ellenfél egyforma, de természetesen nagyon tisztelem ezeket a versenyzőket, és nagyon örülök, hogy ugyanabban a bajnokságban indulunk.”

Ha a középmezőnyben tudok végezni az már nagyon jó eredménynek számít, úgy érzem ehhez megvan a kellő alapunk. A Zengő Motorsportnak rengeteg tapasztalata van, hiszen hosszú évek óta a versenyez a csapat a WTCC-ben, és a Seat Sporthoz is hosszan tartó szoros a kapcsolat fűzi a csapatot. A mérnökökkel és a szerelőkkel is jól ismerjük egymást, így mondhatjuk, hogy ismerős környezetben folytatom a versenyzést, ami nagyon fontos a jó eredményhez.” – folytatta Norbi, és arra a kérdésre is igenlő választ adott, hogy az is magabiztossá teszi e, hogy karrierjének logikus folytatása a WTCR, hiszen az évek során végigjárta a klasszikus lépcsőfokokat.

A program már holnap elkezdődik, a csapat elutazik a barcelonai kollektív tesztre, ami szerda este egy közös vacsorával, majd fotózásokkal kezdődik, aztán csütörtökön már a pályán gyakorol a mezőny, és ott már mindkét Zengő autó a pályán lesz, addigra kiderül ki vezeti a másik Cuprát!

A WTCR eddig nyilvánosságra hozott résztvevői 2018-ban:

Denis Dupont Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Aurélien Panis Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Nathanael Berthon Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Frederic Vervisch Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Jean-Karl Vernay Audi RS3 LMS  Team WRT
Gordon Shedden Audi RS3 LMS  Team WRT
Tiago Monteiro/ Benjamin Lessenes  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Tom Coronel  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Michelisz Norbert  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Gabriele Tarquini  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Rob Huff  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Thed Björk Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Yvan Müller Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Esteban Guerrieri Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
? Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
Fabrizio Giovanardi Alfa Romeo Giulietta TCR Team Mulsanne
Gianni Morbidelli Alfa Romeo Giulietta TCR Team Mulsanne
John Filippi Cupra TCR Campos Racing
Pepe Oriola Cupra TCR Campos Racing
Aurelien Comte Peugeot 308 TCR DG Sport Competition
Mat’o Homola Peugeot 308 TCR DG Sport Competition
Nagy Norbert Cupra TCR Zengő Motorsport
? Cupra TCR Zengő Motorsport