Loeb és az új R5-ös C3 a Citroennél Korzikára

Megjelent a Rali-világbajnokság korzikai versenyének nevezése listája. A 92 páros között 11 WRC, pontosan egy tucat WRC2 és 14 junior WRC szerepel. A Citroen a terveknek megfelelően Sebastien Loeb-öt is nevezte, valamint itt mutatkozik be az új C3 R5 is.

A vb tavalyi legnépszerűbb eseménye 2018-ban sem veszített vonzerejéből, igaz a létszámot a francia pilóták duzzasztották fel, de a kontraszt mégis szembetűnő a mexikói verseny szegényes mezőnyéhez képest. A gyártók is megkavarták a pilótafelállásokat, a Ford újra beveti az aszfaltspecialista Bryan Bouffiert, mellette Elfyn Evans és természetesen Sebastien Ogier indul az M-Sport csapatában. A Citroen smét csak két autóval indul és Loeb miatt újra a kispadra szorul Craig Breen, a Hyundai pedig Neuville és Mikkelsen mellett újra Dani Sordót ülteti a harmadik i20-asba.

A WRC2-ben a legizgalmasabb az új Citroen C3 R5 bemutatkozása lesz, Stephane Lefebvre és Yoann Bonato vezeti majd az autókat. A nagy név Jan Kopecky lesz, de a bajnokságot vezető Tidemand, valamint Rovanpera, Suninen és Huttunen sincs az indulók között. Ott van viszont a svédországi győztes Takamoto Katsuta, aki most aszfalton mutathatja meg, hogy mire képes.

A Korzika  Ralit április 5-8-ig rendezik, a központ ismét Bastia lesz.

Corsica-linea-Tour-de-Corse-2018-Entry-List