Steffen Faas lesz Kiss Norbi csapattársa a Kamion Eb-n

André Kursim távozása után a Tankpool24 csapat megtalálta Kiss Norbi új csapattársát. Markus Bauer csapatfőnök egy újoncnak szavazott bizalmat, Steffen Faas első teljes szezonját kezdi meg a kamionversenyzésben.

A Fekete-erdőből származó 35 éves versenyző tavaly a Schawabentruck Ivecójával már versenyzett a Nürburgringen és a Slovakiaringen, mindkét alkalommal pontszerző helyen végzett. A nürburgringi második versenyen nyolcadik lett, a szlovákiai első és második futamon egyaránt kilencedik, a harmadik szlovák futamon pedig tizedik helyen ért célba. Faas 2017-ben is megnyerte a KTM X-Bow Battle Elite kategóriáját, de versenyzett már Volkswagen Poloval és Seat Leonnal is.

A kamionversenyzést pedig hol máshol tanulhatná meg alaposabban, mint a Tankpool24-nél, ahol a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi vezeti majd a másik kamiont, és kezdi meg harmadik szezonját a csapatnál. 

“Örülök, hogy 2018-ban is két autóval indul a Tankpool24 a Kamion Európa-bajnokságban. Steffen jó versenyző, több sorozatban is gyűjtött már tapasztalatot, és tavaly a Kamion Eb-n is sikeres volt a bemutatkozása. Bízom benne, hogy együtt még erősebbek leszünk, és több olyan hétvégénk lesz, mint az elmúlt évben Zolder volt, ahol mi szereztük a legtöbb trófeát. Azzal, hogy ketten vagyunk, sok fontos adatot tudunk majd gyűjteni, és együtt dolgozva egy újabb lépést tehetünk előre. Örülök, hogy ismét német csapattársam van, mert így a Mercedest újra egy hazai versenyző képviseli a bajnokságban, én pedig magyarként a márka egyik legfontosabb gyártóbázisának helyszínéről kezdek egy újabb évet a sorozatban. Bízom benne, hogy ezzel egy lépéssel ahhoz is közelebb kerülünk, hogy a gyár még nagyobb támogatást nyújtson a csapatunknak” – mondta el a race1.hu-nak Kiss Norbi.