Az Alfa három versenyzővel tesztel Monzában

A WTCR-ben bejelentett a Romeo Ferraris csapat két Alfa Romeót, de a pilótákat a mai napig nem hozták nyilvánosságra. A monzai teszten, ahol egyébként Michelisz Norbert is ott van, három versenyzői is gyakorol az Alfákkal, ami némi támpontot jelenthet, hogy kik indulhatnak az autókkal a bajnokságban. 

Fabrizio Giovanardi, Gianni Morbidelli és Kevin Gleason is autóba ül a kétnapos teszten, egyiküknek sincs mg szerződése erre az évre. A két autó a Mulsanne Racing színeiben köröz majd, de a Romeo Ferraris mérnökei is ott vannak a boxban. A csapatnak már van rutinja az Alfákkal, tavalyelőtt Petr Fulin versenyzett velük, idén pedig a BOP teszten az ő autójukkal vett részt Mario Ferraris. 

A 2018-as szezon már itt van a nyakunkon, és mi készen állunk. A monzai teszt nagyon hasznos lesz, mert sok részletet tudunk ellenőrizni, mielőtt elutazunk a barcelonai kollektív tesztre, majd Marrakeshbe az első versenyre.” – mondta a csapat menedzsere Michela Cerutti a Touringcartimesnak. 

Nagyon bízunk Fabrizio, Gianni és Kevin tapasztalatában, hogy ennek köszönhetően hasznos visszajelzéseket kapunk a beállítások finomhangolásában. Reméljük az időjárás a segítségünkre lesz, mert a mostani tél időjárásában nem volt könnyű összerakni a tesztbeosztást, de bízunk a munkában amit elvégeztek a kollégáink a gyárban.” – tette hozzá Cerutti, de arra még nem is utalt, hogy az első futamon kiket láthatunk a volán mögött.