Yann Ehralcher is Hondára vált

Esteban Guerrieri csapattársa a Münnich Motorsportnál Yann Ehrlacher lesz, ezzel a 17. ülés is elkelt a WTCR-ben. A francia Hondával versenyez 2018-ban, újra más márkával, mint nagybátyja Yvan Müller.

Ehrlacher újoncként kezdte a 2017-es WTCC szezont, Már az első marokkói versenyen felhívta magára a figyelmet egy kissé nagyképű nyilatkozattal, majd Argentínában nyerni is tudott a Ladával. Kínában és Japánban is második lett a nyitó futamon, és év végén a 10. helyet szerezte meg, amivel megelőzte a Citroennel versenyző Filippit és a Honda fekete bárányát Michigamit.

Némi meglepetést keltett, hogy Yvan Müller a saját csapatával Björkkel tért vissza a versenyzéshez, és nem a tehetséges unokaöcsit nevezte, főként annak fényében, hogy tavaly is együtt mentek az Európai Le Mans sorozatban, igaz csak az első versenyen tudtak célba érni.

“Az első WECC szezonom után a cél az volt, hogy a WTCR-ben is induljak. Nagyon örülök, hogy a Münnich Motorsport engem választott, mert egy jó csapat, sok túraautós tapasztalattal. Ezzel a jó csomaggal természetesen nagyok az elvárásaim, a célom, hogy a bajnokesélyesek közt legyek, bár a mezőny nagyon erős lesz. Ezzel nagyobb a nyomás is, mint tavaly volt, de készen állok” – nyilatkozta Ehrlacher, akinek érkezésével Tassi Attila előtt bezárult egy ajtó. Mindenesetre érdekes lesz látni egy Müller – Ehralcher csatát, a kőkemény nagybácsi vajon az unokaöccsének sem kegyelmez majd a pályán?

Nem volt könnyű a választás, mert több pilóta is ott volt a listánkon, de úgy érzem Yannal jól döntöttünk és erős lesz a csomagunk. Tehetséges, gyors és motivált pilóta, aki nagyon jó iskolát kapott az édesanyjának és a nagybátyjának köszönhetően. Tavaly volt néhány nagyon jó pillanata, és remélem ez 2018-ban is így lesz. Yann és Esteban már nagyon professzionális munkát végez, jó csapattársak, így egy erős szezonra számítok kettejükkel”- tette hozzá a csapatfőnök, Dominik Greiner.

A WTCR eddig nyilvánosságra hozott résztvevői 2018-ban:

Denis Dupont Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Aurélien Panis Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Nathanael Berthon Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Frederic Vervisch Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Jean-Karl Vernay Audi RS3 LMS  Team WRT
Gordon Shedden Audi RS3 LMS  Team WRT
Tiago Monteiro  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Tom Coronel  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Michelisz Norbert  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Gabriele Tarquini  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Rob Huff  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Thed Björk Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Yvan Müller Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Esteban Guerrieri Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
? Alfa Romeo Giulietta TCR ?
? Alfa Romeo Giulietta TCR ?
John Filippi Cupra TCR Campos Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: WTCC Media, Honda Media