Hivatalos lett az Audi DTM pilótafelállása

Szokásos szezon előtti fizikai felkészülésükön vettek részt az Audi DTM versenyzői a Kanári-szigeteken, eközben a csapat vezetői eldöntötték, hogy a hat pilótából ki melyik istálló színeiben versenyez majd ebben az évben.

A kilencszeres Le Mans győztes Tom Kristensen irányította a hat versenyző egyhetes felkészülését, amely többek között úszásból, futásból kerékpározásból, és szokás szerint rengeteg nevetésből állt. Csatlakoztak a csapathoz a márka Formula E pilótái, és Dieter Gass a sportprogram irányítója. “A csapatszellem volt mindig is az egyik nagy erősségünk, és ezt a jövőben is szeretnénk erősen tartani” – nyilatkozta Gass, és mi abban reménykedünk, hogy a látványos feltartásokból, szándékos ütközésekből talán egy kicsit kevesebbet látunk 2018-ban a négykarikásoktól.

Mattias Ekström távozott a DTM programból, helyette Robin Frijns érkezett, a holland Nico Müller csapattársa lesz. Mindketten 26 évesek, ezzel az eddigi legfiatalabb pilótapárost alkotják az Audi történetében, habár Müller a 64 futamával már rutinos rókának számít.

 

A Team Phoenix maradt a tavalyi kettősnél, a 2013-as bajnok Rockenfeller és a második szezonját kezdő Loic Duval alkotja a csapatot. Duval szereplése apró meglepetés, tavaly utolsó volt a bajnokságban, lehet, hogy a Zandvoortban elért második helye győzte meg Dieter Gasst. 

A Rosberg istálló így a megmaradó két pilótával szintén folytatja a tavalyi évet, de nem kétséges, hogy a bajnok Rasttal, és télen Monacóból szülőhazájába visszaköltöző Greennel a legerősebb páros a három csapatból. Rast esetén eddig nyitott kérdés volt, hogy az 1-es rajtszámmal indul e, vagy marad a 33-asnál, de most erre is pont került. “Szeretem a 33-ast, szerencsét hozott nekem” – mondta az újonc évében bajnoki címet besöprő Rast, aki így 2018-ban is 33-assal versenyez, tehát nem lesz 1-es rajtszám a mezőnyben.

Az első szezon előtti tesztet a Rosberg csapat pilótái kezdik majd március 1-én Vallelungában, ahol először viszik pályára a 2018-as Audi RS5 DTM-et. Áprilisban azonban már mind a hat versenyző tesztel Hockenheimben, majd a szezon május 5-én kezdődik, természetesen a hagyományos hockenheimi versennyel. A Hungaroringre június 1. és 3. között érkezik a mezőny, a magyar lesz a harmadik versenyhétvége a tízhétvégés szezonból.

Az Audi csapatai a DTM-ben 2018-ban:

Audi Sport Team Abt Sportsline
#4 Robin Frijns (NL)
#51 Nico Müller (CH)

Audi Sport Team Phoenix
#77 Loïc Duval (F)
#99 Mike Rockenfeller (D)

Audi Sport Team Rosberg
#33* René Rast (D)
#53 Jamie Green (GB)

foto: Audi Motorsport