Csucsu az ERX-ben indul a Skodával

Több Supercart is kipróbált a szezon elején, a Focust elcserélte egy S1600-as Twingóra, majd a végén a belga OTS Racingnél kötött ki Csucsu, ahol egy új R5-ös alapokra épített Skoda Fabiával versenyez majd az ötfutamos Ralikrossz Európa-bajnokságon.

“Nagyon örülök hogy így döntöttünk, egy jó évet tervezünk sok-sok teszttel, amire tavaly nem volt lehetőségünk. Az autó teljesen új, és a Skoda R5-ös autójának alapjaira épült. Nyilvánvaló, hogy most a Skoda a legjobb R5-ös versenyautó, így hiszem, hogy a kocsi versenyképes lesz, mert a csapatnak is sok tapasztalata van az autóépítésben. Abban reménykedünk, hogy hamarosan tesztelhetünk, mert az új autóval sokat kell tesztelni, mielőtt az első versenyre érkezünk, hogy túllendüljünk a kezdeti problémákon, és megtaláljuk a legjobb beállításokat” – mondta Csucsu a Vb honlapjának. “Sokat beszélgettem a csapattal, és mindenki nagyon barátságos volt. Az OTS tulajdonosa Marcell Ottnik keresett meg azzal, hogy milyen autó építését tervezik. Odautaztam amint tudtam, és alig egy óra alatt eldöntöttük, hogy együtt fogunk dolgozni.”

Az Eb Barcelonában kezdődik, azon a pályán ahol Csucsu tavaly az első magyar Vb pontot szerezte, így jó emlékei vannak a pályáról. Utána még négy futam következik a bajnokságban, de Csucsu nem elégszik meg évi öt versennyel. “Van egy Super-1600-as Twingóm, és néhány hazai bajnokin szeretnék vele versenyezni, amikor lesz szabad hétvégém. Emellett néhány ralin is indulok majd. A kedvenc pályám továbbra is Höljes, de mindenhol szeretek versenyezni. A célokról viszont most nem beszélek, mert tavaly az év elején elárultam őket, de nem teljesültek, így ebben az évben ez titok marad.”

foto: OTS Racing facebook