Hat Audi pilóta lesz a WTCR-ben

A WRT csapat nyilvánosságra hozta idei pilótáit a WTCR-ben. Nagy meglepetést nem okoztak, a tavalyi TCR bajnok Jean-Karl Vernay és a háromszoros BTCC bajnok Gordon Shedden vezeti majd a WRT Audikat. A Comtoyou Racing is bejelentett két újabb versenyzőt, Fréderic Vervisch és Nathanael Berthon lesz a már bejelentett Aurelien Panis és Denis Dupont csapattársa. Az Audi így hat autóval indul a bajnokságban, és a nevek alapján nem kétséges, hogy ez a márka lesz a Volkswagen csoport zászlóshajója.

A WRT némi meglepetésre márkát váltott és két Golffal elért bajnoki cím után az Audival folytatják. A gyári háttér is megvan, az ő két pilótájukat és a Comtoyou színeiben induló Vervischt támogatja a gyári mérnökcsapat. A 31 éves belgának is régi WRT kötődése van, így arra tippelünk, hogy inkább az adminisztrációs okok miatt megy a Comtoyouval, illetve azért mert tavaly már megismerte a csapatot.

A versenyzőket talán nem kell bemutatni, Vernay TCR International bajnokként érkezik, Gordon Shedden pedig a BTCC-ből hoz majd remélhetőleg látványos, és vélhetően nem konfliktusmentes új stílust a WTCR-be. Magyarul, jókat fog majd lökdösődni Tarquinivel és Müllerrel, szóval lesz itt daráló, lehet erős futóműveket építeni! 🙂

A Comtoyou egy újoncot is bevet a WTCR-ben, Nathanael Berthon a formaautózásból érkezett, ott egészen a GP2-ig jutott. Érdekes módon neki is van WRT kötődése, a 2016/17-es Andros Trophyt nyerte meg a csapattal, és tavaly a Blancpain-ben futott velük négy versenyt.

A WTCR eddig nyilvánosságra hozott résztvevői 2018-ban:

Denis Dupont Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Aurélien Panis Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Nathanael Berthon Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Frederic Vervisch Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Jean-Karl Vernay Audi RS3 LMS  Team WRT
Gordon Shedden Audi RS3 LMS  Team WRT
Tiago Monteiro  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
?  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Michelisz Norbert  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Gabriele Tarquini  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Rob Huff  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Thed Björk Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Yvan Müller Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Esteban Guerrieri Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
? Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
? Alfa Romeo Giulietta TCR ?
? Alfa Romeo Giulietta TCR ?